«Αέρας» ο Τσιτσιπάς στην οκτάδα
2 years, 9 months ago
6

Τσιτσι… φαστ στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός! Ο Ελληνας τενίστας πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 7-5) του Πάμπλο Καρένο Μπούστα και προκρίθηκε με επιβλητικό τρόπο για δεύτερη σερί χρονιά στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Ο Στέφανος, Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, μετέτρεψε το παιχνίδι με τον Ισπανό σε παράσταση για ένα ρόλο και πέρασε στην τελική 8άδα του γαλλικού γκραντ σλαμ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντανίλ Μεντβέντεφ – Κριστιάν Γκάριν, με τον Ρώσο να είναι το φαβορί.

Ο Τσιτσιπάς σε ένα ακόμα παιχνίδι του στο Ρολάν Γκαρός έπαιξε πολύ επιθετικά και ανάγκασε τον Πάμπλο Καρένο Μπούστα να μείνει σε παθητικό ρόλο, ενώ τον υποχρέωσε σε πολλά λάθη.

Αυτή είναι η 37η νίκη για τον Ελληνα τενίστα σε 45 παιχνίδια στη φετινή σεζόν, με τον συμπατριώτη μας να λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Οι 37 νίκες είναι η καλύτερη επίδοση στον κόσμο, ενώ επίσης αυτή ήταν η 13η νίκη του σε 17 παιχνίδια στο Ρολάν Γκαρός. Επίσης, θα βρεθεί για τέταρτη φορά στην καριέρα του σε προημιτελικά γκραντ σλαμ.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να κάνει μπρέικ στο πρώτο γκέιμ που σέρβιρε ο Ισπανός. Ο 22χρονος προηγήθηκε γρήγορα με 3-0 και στη συνέχεια με 4-1, βάζοντας τις βάσεις για το 6-3 και το 1-0 στα σετ. Με την ψυχολογία στα ύψη και έχοντας πάρει τον αέρα του Ισπανού, ο Στέφανος μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο σετ, κάνοντας με το… καλησπέρα μπρέικ (1-0).

Λίγο αργότερα έφτασε σε διπλό μπρέικ (3-0), με τον συμπατριώτη μας να παραμένει συγκεντρωμένος και να φτάνει στο 6-2 και στο 2-0. Στο τρίτο σετ ο Καρένο Μπούστα τα έπαιξε όλα για όλα και βρέθηκε μπροστά με 4-1, αλλά ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε.

Με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε σε 4-4 και με μπρέικ στο 11ο γκέιμ βρέθηκε στο 6-5. Στη συνέχεια σηκώθηκε από την καρέκλα του, σέρβιρε σωστά και με 7-5 έφτασε στο 3-0 και στην πρόκριση στους 8.

in.gr