Αυτό είναι το μυστικό «όπλο» της Σάκκαρη!
2 years, 9 months ago
6

Η Μαρία Σάκκαρη «τρελαίνει» το Παρίσι! Η Ελληνίδα τενίστρια ισοπέδωσε την Σοφία Κενίν, Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη και προκρίθηκε με επιβλητικό τρόπο (6-1, 6-3) στους «8» του Ρολάν Γκαρός. Η 25χρονη τενίστρια με μια φανταστική εμφάνιση επικράτησε με 2-0 σετ της Αμερικανίδας και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται σε προημιτελικά ενός Γκραντ Σλαμ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Σοφία Κενίν πέρσι είχε κατακτήσει το Αυστραλιανό Οπεν και είχε φτάσει μέχρι τον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όπου ηττήθηκε από την Ιγκα Σβίατεκ, που είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει η συμπατριώτισσά μας στους «8» του γαλλικού Γκραντ Σλαμ.

Μια σπουδαία επιτυχία για την Μαρία Σάκκαρη, που συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία στο Παρίσι και έγραψε μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού τένις. Μια νίκη που δεν ήρθε τυχαία για την 25χρονη, που πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις στη φετινή διοργάνωση.

Η Ελληνίδα τενίστρια έχει φτάσει μέχρι τα προημιτελικά έχοντας χάσει μόλις ένα σετ. Αυτό στους «16» με την Μέρτενς, την οποία κέρδισε με 2-1. Όλα τα άλλα παιχνίδια τα πήρε με 2-0 σετ. Στον πρώτο γύρο νίκησε την Ζαβάτσκα με 6-4, 6-1, στον δεύτερο την Παολίνι με 6-2, 6-1 και σήμερα την Κενίν με 6-1, 6-3.

Εντυπωσιακές εμφανίσεις από την Μαρία Σάκκαρη, που καταφέρνει να κρατάει σε χαμηλά επίπεδα τα αβίαστα λάθη, παρότι παίζει με πολλή δύναμη στα χτυπήματά της. Απέναντι στην Κενίν έκανε μόλις 15, ενώ αντίθετα η Αμερικανίδα είχε 31 αβίαστα λάθη και 14  winners. Μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο τενίστριες, με το Νο. 5 στην παγκόσμια κατάταξη να κάνει τα διπλάσια λάθη από την Ελληνίδα.

Η συμπατριώτισσά μας πήγε στη δύναμη και κυριάρχησε κατά κράτος στο κορτ, με τα βαριά χτυπήματά της να αναγκάζουν την Αμερικανίδα σε λάθη, που έδωσαν εύκολους πόντους στην Μαρία. Μια τακτική που έχει φέρει μεγάλες νίκες στη Σάκκαρη, που συνεχίζει την… ανάβασή της στην κατάταξη της WTA.

Στη φετινή σεζόν η κορυφαία τενίστρια της χώρας μας έχει κερδίσει μεταξύ άλλων τις Μουγκουρούθα, Γκοφ, Κενίν (δύο φορές), Κέρμπερ, Κις, Πεγκούλα, Οσάκα, Κονταβέιτ και Μέρτενς. Τενίστριες που είναι πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη και έχουν στο βιογραφικό τους Γκραντ Σλαμ τίτλους.

 

Τα καλά αποτελέσματα συνεχίζονται από την περσινή σεζόν. Η Σάκκαρη στο 2020 είχε 20 νίκες σε 31 παιχνίδια και μεταξύ άλλων κέρδισε τις Κις, Γκόργκες, Γκοφ, Σερένα Γουίλιαμς, Καρολίνα Πλίσκοβα και Ελίνα Σβιτόλινα. Επίσης παίκτριες που είναι τοπ επιπέδου, ειδικά οι τρεις τελευταίες.

Το 2020 άρχισε η… εκτόξευση της Μαρίας, η οποία φέτος δείχνει ικανή να «χτυπήσει» την πόρτα της πρώτης 10άδας της παγκόσμιας κατάταξης. Ηδη με την πορεία που έχει κάνει στο φετινό Ρολάν Γκαρός έχει εξασφαλίσει την άνοδό στο Νο.17 του κόσμου, όπου θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Ποιο είναι το μυστικό της Σάκκαρη; Πώς κατάφερε να βελτιώσει τόσο πολύ το παιχνίδι της και να είναι πλέον στο επίπεδο τενιστριών της κορυφαίας 10άδας της WTA; Το μυστικό βρίσκεται στον τρόπο που προπονείται η Ελληνίδα τενίστρια. Η Μαρία από πέρσι έχει στο τιμ της τον Γιάννη Στεργίου, ο οποίος μαζί με τον προπονητή της, Τόμι Χιλ, την βοηθούν να προετοιμάζεται για τα τουρνουά και τα παιχνίδια.

 

Ο Χιλ κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία χρόνια και μαζί του η συμπατριώτισσά μας έχει ανέβει στο κορυφαίο επίπεδο. Η προσθήκη του Γιάννη Στεργίου, όμως, έχει… απογειώσει την Σάκκαρη.

Είναι ο hit partner της Ελληνίδας τενίστριας. Πέρσι άρχισαν τη συνεργασία τους και φέτος μάλιστα η Μαρία τον παίρνει μαζί της στα ταξίδια και την βοηθάει στην προετοιμασία της για τα τουρνουά.

Με τον Γιάννη Στεργίου στην άλλη πλευρά του κορτ έχει βελτιώσει πολύ το κομμάτι της δύναμης και του «κρατήματος» της μπάλας, όταν αυτή έρχεται από την αντίπαλό της με μεγάλη δύναμη.

 

Ελέγχει πολύ καλύτερα τα χτυπήματά της και η ίδια παίζει με περισσότερη δύναμη, έχοντας συνηθίσει να προπονείται με άνδρα παρτενέρ. Βγάζει εκτός ισορροπίας την αντίπαλό της και με όπλο της τα πολύ δυνατά χτυπήματα φτάνει σε μεγάλες νίκες.

Το κλειδί για το παραπάνω level ήταν η προσθήκη του Γιάννη Στεργίου στο προπονητικό της τιμ. Ενας παρτενέρ που παίζει με δύναμη και την βοηθάει να βελτιώνεται σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού.

 

Φυσικά, όλα περνούν από τον Τόμι Χιλ. Ενας… μετρ της τακτικής, που βρίσκεται πάντα στο μποξ της Μαρίας και την προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο.

Όπως επίσης μεγάλο ρόλο έχει παίξει ο προπονητής φυσικής κατάστασης που έχει η Μαρία και προπονήθηκε μαζί του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

to10.gr