Αντιγόνη Ντρισμπιώτη: Όλη η Ελλάδα θα βλέπει βάδην τώρα
1 year, 7 months ago
6

Το πρώτο μήνυμα της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα social media, μετά την τέταρτη θέση στο Όρεγκον, έλεγε: “Δεν ξέρω πως θα τελειώσει η ιστορία μου, αλλά σίγουρα δε θα γράψει πουθενά, τα παράτησε”. Λίγες μόλις εβδομάδες από εκείνο το μήνυμα, η ιστορία έγραψε πως η Ντρισμπιώτη αποτελεί μία από τις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες, και μία από εκείνες που δεν τα παράτησαν ποτέ . Η 38χρονη αθλήτρια απέδειξε περίτρανα πως πέρα από ικανότητα και σωστή προπόνηση έχει και φοβερά ψυχικά αποθέματα, αλλά και θέληση. Λίγα μόλις 24ωρα από τη νίκη της στα 35χλμ. βάδην επικράτησε και στα 20χλμ. βάδην γράφοντας το πρώτο νταμπλ Έλληνα αθλητή στην ιστορία οποιασδήποτε μεγάλης διοργάνωσης.

“Έτσι είμαι εγώ, δεν αφήνω τα πράγματα στη μέση, δε θέλω να τα αφήνω, ακόμη κι αν συμβεί κάτι. Δε θέλω να αισθανθώ ότι τα παράτησα. Πριν από ένα χρόνο αμφισβητήθηκα για τη νίκη στο κύπελλο, ότι κέρδισα σε ένα άδειο αγώνισμα. Τους ευχαριστώ πολύ για εκείνη την αμφισβήτηση. Τους απέδειξα σήμερα πως δεν ήταν άδειο το αγώνισμα, αλλά ήμουν εγώ ικανή να το κερδίσω”, είπε η αθλήτρια στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ και αναφέρθηκε στην απόφαση της συμμετοχής σε δύο αγωνίσματα:

“Πριν έρθουμε εδώ ζήτησα από τον προπονητή μου να με δηλώσει και στα δύο, ωστόσο δεν ήξερα πως ήταν με τέσσερις ημέρες διαφορά. Ο λόγος που το έκανε εκείνος ήταν για να μελετήσει τις λίστες και να δει σε ποιο αγώνισμα θα είμαι σε θέση να πάω καλύτερα. Μέσα στις ημέρες που είχα να ξεκουραστώ μετά το 35άρι άρχισα να νιώθω καλύτερα. Δεν ήξερα πως θα τα πάω σε αυτή την κούρσα. Θεωρούσα σίγουρα πως μπορώ να είμαι μέσα στην δεκάδα, ήθελα να τερματίσω οπωσδήποτε. Έβλεπα στην πορεία πως η κούρσα ήταν πολύ περίεργη, είχε διακυμάνσεις, εγώ δεν άλλαξα ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι υπόλοιπες αθλήτριες πήγαιναν πάνω και κάτω. Σήμερα τραβήξανε μπροστά, η μία τράβαγε την άλλη, η μία δεν άφηνε την άλλη να περάσει μπροστά. Εγώ απλά τσέκαρα τις υπόλοιπες να δω τι θα κάνουν και περίμενα. Ήξερα πως η Πολωνή δεν θα κερδίσει. Ένιωθα δυνατή. Το πρωί όταν ξύπνησα και είδα την βροχή, είπα…είναι η μέρα μου σήμερα. Μου αρέσει η βροχή, η ζέστη μας ταλαιπωρεί”.

Η Ντρισμπιώτη συμμετείχε στον αγώνα δίχως πίεση και κατάφερε όχι μόνο να πετύχει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά να ευχαριστηθεί τη συμμετοχή της.

“Χάρηκα τον αγώνα πάρα πολύ. Δεν είχα πίεση. Μπήκα να περάσω καλά, ήταν σημαντικό που είδα τόσα πολλά άτομα από την ομάδα. Είπα θα γίνει χαμός σήμερα. Όλη η Ελλάδα θα βλέπει βάδην τώρα. Χαίρομαι που έχω βάλει ένα μικρό λιθαράκι, ώστε το αγώνισμα μας να αλλάξει στην Ελλάδα. Το κλίμα εδώ ήταν απίθανο, ο κόσμος το ξέρει το αγώνισμα. Όλες οι χώρες το θαυμάζουν, δεν έχει σχέση με εμάς. Θεωρώ πως αυτό θα αλλάξει κι εδώ σιγά, σιγά”.

Η αθλήτρια με το σημερινό της χρόνο έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο του 2023 στα 20χλμ. βάδην, ενώ βρέθηκε πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο είναι 1.28.58 και ανήκει στην Αθηνά Παπαγιάννη από το 2004.

“Στη διάρκεια της κούρσας δεν είχα καθόλου το μυαλό μου στο ρεκόρ. Δεν έκανα τους υπολογισμούς μου για το ρεκόρ. Αν μου είχε πει κάποιος ότι είμαι τόσο κοντά θα έκανα ένα σπριντάκι στο τέλος και θα το πετύχαινα. Δεν πειράζει, είδα ότι το έχω στα πόδια. Ήθελα κάτω από το κάτω από 1.30 και το έκανα. Έκανα παράλληλα και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, κατέληξε.

 

 

Κοντά στην προσπάθεια της Ντρισμπιώτη δεν βρέθηκαν μόνο τα μέλη της ελληνικής ομάδας, αλλά και πολλοί Έλληνες που ζουν στο Μόναχο. Η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα μοίρασε αρκετά αυτόγραφα, ενώ βγήκε πολλές φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν να τη συγχαρούν.

real.gr