Χριστοδουλόπουλος σε ΑΕΚ: «Δεν έχω υπογράψει» – Κατέθεσε συμβόλαιο η Ένωση
1 year, 7 months ago
6

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος βρίσκεται στα γραφεία της ΕΠΟ, εκεί όπου εκδικάζονται οι προσφυγές που έχουν καταθέσει ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Τα όσα είπε ο Έλληνας διεθνής προς την πλευρα της Ένωσης.

Κατέθεσαν συμβόλαιο οι “κιτρινόμαυροι”. Όλοι οι διάλογοι…
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, σχετικά με την μετεγγραφή του στους “ερυθρόλευκους”.

Ο Έλληνας επιθετικός απευθύνθηκε προς τους εκπρόσωπους της Ένωσης και τόνισε χαρακτηριστικά: “Δείξτε μου το συμβόλαιο που λέτε πως έχω υπογράψει με την ΑΕΚ”. Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ για τη σεζόν 2018/19».

Μάλιστα, αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της ΑΕΚ, Μηνά Λυσάνδρου, που εκπροσωπεί νομικά την ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Χριστοδουλόπουλος είπε: “Χαίρομαι που είναι εδώ σήμερα, διότι υπήρξε ο δικηγόρος μου στην υπόθεση του συμβολαίου μου παλαιότερα. Έτσι θα το μάθει όλη η Ελλάδα”.

Η ΑΕΚ έδειξε στη συνέχεια το συμβόλαιο που ισχυρίζεται ότι έχει και πάνω στο οποίο στηρίζεται η προσφυγή της και το έδωσε προς την έδρα της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ. Το συμβόλαιο δεν δόθηκε άμεσα στον Ολυμπιακό, αλλά παρουσιάστηκε στη συνέχεια στην αίθουσα.

Πριν από την κατάθεση του συμβολαίου υπήρξαν οι εξής διάλογοι…
Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Λάζαρου): «Υποβάλλουμε ξανά το αίτημα να εμφανιστεί το συμβόλαιο. Ζητάμε να το δούμε για να μπορέσουμε να απολογηθούμε».

Πρόεδρος Επιτροπής: «Τι νόημα έχει να το φέρει η ΑΕΚ εκ των προτέρων; Κάνοντας την προσφυγή καταθέτει και τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχει. Αλλιώς τι νόημα έχει η προσφυγή;»

Μέλος Επιτροπής: «Μα, πιστεύετε δηλαδή, ότι μπορεί να δικαιωθούν χωρίς να το έχουν και χωρίς να το φέρουν;».

Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): «Ζητάμε να μας πει ο Χριστοδουλόπουλος: Το αγνοεί το έγγραφο και θέλει να το δει; Το έχει υπογράψει; Τον ρωτάμε αν το έχει υπογράψει. Αν έχει αντίγραφο. Να μας πει ο ίδιος».

Σουλούκου (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Τις εντυπώσεις αλλού».

Χριστοδουλόπουλος: «Δείξτε μου το συμβόλαιο».

Χατζησαββάογλου: «Θα μας το δείξετε το συμβόλαιο, ναι ή όχι;».

Χριστοδουλόπουλος: «Δεν έχω υπογράψει συμβόλαιο για το 2018-19 με την ΠΑΕ ΑΕΚ».

Λυσάνδρου (διευθύνων σύμβουλος ΑΕΚ): «Είπαμε στον Ολυμπιακό ότι ο Λάζαρος έχει συμβατική υποχρέωση και να μην προχωρήσει μαζί του. Ο Ολυμπιακός αντί τότε να ζητήσει το συμβόλαιο να το δει, έστειλε εξώδικο και ξεκίνησε μια επιθετική διαδικασία, υπογράφοντας με τον ποδοσφαιριστή παρά την προειδοποίηση την δική μας. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν είπε τότε: Φέρτε το συμβόλαιο να το δω;».

Μετά την κατάθεση του συμβολαίου από την πλευρά της ΑΕΚ, υπήρξαν οι εξής διάλογοι
Ρίζου (δικηγόρος ΑΕΚ): «Στην διάθεση του δικαστηρίου το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή. Δεν το καταθέσαμε για επικύρωση γιατί ήδη έχει σπεύσει ο Ολυμπιακός και είχε καταθέσει συμβόλαιο και του έβγαλαν και δελτίο».

Χατζησαββάογλου (δικηγόρος Χροστοδουλόπουλου): «Δεν υφίσταται έγκυρο συμβόλαιο της ΑΕΚ με τον παίκτη».

Σουλούκου (δικηγόρος Ολυμπιακού): «Το συμβόλαιο υπογράφεται από τον Αλέξανδρο Δέδε».

Χριστοδουλόπουλος: «Όταν είχα υπογράψει αυτό το έγγραφο, δεν υπήρχε αυτή η υπογραφή που βλέπω εδώ πέρα. Υπήρχε του κυρίου Δέδε. Το υπέγραψα σαν ένα χαρτί, ότι αν θέλουν να συνεργαστούμε και στη συνέχεια. Στις 27 Αυγούστου 2016 υπογράφηκε. Ήμουν παίκτης της Βερόνα. Ήταν απλά κάτι σαν «οδηγός» για τις αποδοχές μου αν έμενα την τρίτη χρονιά».

Ρίζου: «Ο παίκτης ήταν δανεικός. Το συμβόλαιο αυτό είναι για την τρίτη χρονιά».

Βασίλης Δημητριάδης (μάρτυρας ΑΕΚ): «Όταν αποκτήσαμε τον Λάζαρο ήταν ποδοσφαιρικά νεκρός. Παρακαλώντας πήρε τηλέφωνο και ήθελε να έρθει στην ΑΕΚ. Και αν έχει ηθική, να πει δημοσίως ποιον έπαιρνε τηλέφωνο».

Χριστοδουλόπουλος: «Ναι ναι, γονατιστός παρακαλούσα!! Νεκρός ποδοσφαιρικά στην Σαμπντόρια, με 300 εκατ. μπάτζετ!».

Δημητριάδης: «Του δώσαμε την ευκαιρία ρισκάροντας. Ο Λάζαρος ήταν με δανεισμό και δικαίωμα αγοράς».