«Έκανα εμετό όταν άκουσα το ηχητικό» : Η κόρη του Μαραντόνα ζητά δικαιοσύνη
3 years, 1 month ago
6

Δύο μήνες πέρασαν από τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, αλλά το όνομα του εξακολουθεί να κυριαρχεί στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Όχι όμως για τους αναμενόμενους λόγους καθώς οι λεπτομέρειες που έρχονται από τις τελευταίες ώρες του Ντιέγκο, δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά σχετικά με τη φροντίδα που είχε…

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μαραντόνα λίγες ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή είχε υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης θρόβμου από τον εγκέφαλο, με τον γιατρό που τον χειρούργησε Λεοπόλδο Λούκε, να αντιμετωπίζεται αρχικά ως εθνικός ήρωας, αλλά πλέον να βρίσκεται ένα βήμα από το να του απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες για ιατρική αμέλεια.

Ήδη από χθες στην Αργεντινή έχει ξεσπάσει σάλος με τους διαλόγους του Λούκε και της Αγουστίνα Κοσάτσοφ, της ψυχιάτρου η οποία παρακολουθούσε τον ‘Πίμπε Ντ’ Όρο’ κι ήταν αυτή που τον ενημέρωσε την ημέρα του θανάτου του.

maradona__8_
maradona__9_

«Μόλις άκουσα τα ηχητικά ντοκουμέντα και έκανα εμετό. Λούκε η ώρα της δικαιοσύνης έφτασε…», έγραψε στο Instagram η κόρη του Αργεντινού άσου, Ντάλμα Μαραντόνα, βάζοντας όμως στο κάδρο των ευθυνών και τον δικηγόρο του πατέρα της Ματίας Μόρλα καθώς όπως ανέφερ: «Ας μην ξεχνάμε ποιος ότι ο άνθρωπος που σύστησε τον Λούκε στον πατέρα μου και του έδινε μισθό ήταν ο Ματίας Μόρλα. Το μόνο που ζητάω από τον Θεό είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και όσοι είναι να πληρώσουν, να πληρώσουν».

maradona__5_
maradona__6_

Η πλαστογραφημένη υπογραφή και τα ηχητικά ντοκουμέντα

Εδώ και 10 ημέρες περίπου οι γραφολόγοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν επιβεβαιώσει ότι η υπογραφή του Ντιέγκο Μαραντόνα σε αίτημα που αφορούσε τον ιατρικό του φάκελλο και που έδινε το δικαίωμα στον Λούκε να τον.. αποσύρει (λίγες ημέρες πριν την επέμβαση) ήταν πλαστογραφημένη, ενώ το συγκεκριμένο έγγραφο (μαζί με τις πρόχειρες κόλες όπου ο πλαστογράφος προσπαθούσε να φτιάξει το καλύτερο αντίγραφο) βρέθηκαν στον έλεγχο της αστυνομίας στο σπίτι του νευροχειρούργου.

maradona__2_

Από την πλευρά της εισαγγελίας δεν έχει γίνει κανένα επίσημη σχόλιο για όλα τα παραπάνω, ωστόσο πηγή προσκείμενη στις δικαστικές αρχές ξεκαθάρισε ότι οι έρευνες που διεξάγονται εδώ και εβδομάδες έχουν αποδώσει καρπούς.

maradona__3_

Αν και το ηχητικό ντοκουμέντο που διέρρευσε με τον διάλογο Λούκε, Κοσάτσοφ δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο της δικογραφίας, εν τούτοις στα κινητά τηλέφωνα των δύο ιατρών τα οποία έχουν κατασχεθεί υπάρχουν άλλοι διάλογοι και μηνύματα που είναι όντως επιβαρυντικά.

Επίσης οι δικαστικές αρχές θεωρούν ο Λούκε ήταν ο οικογενειακός γιατρός του Ντιέγκο κι όχι απλά ο νευροχειρούργος του, ενώ αυτός και η Κοσάτσοφ ήταν που κανόνισαν τη διαμονή του στο συγκεκριμένο σπίτι στην περιοχή Τίγκρε το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πληρούσε τις προδιαγραφές για τη διαμονή ενός ανθρώπου που μόλις είχε βγει από ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο στον εγκέφαλο.

Μίλησε και η μαγείρισα

maradona__4_

Ένα από τα πρόσωπα που είδαν για τελευταία φορά ζωντανό τον Μαραντόνα ήταν και η προσωπική του μαγείρισα Ρομίνα Μιλάγκρος Ροντρίγκεζ.

Η «Μονόνα» όπως τη φώναζε ο Ντιέγκο γιατί του έφτιαχνε τις αγαπημένες του λιχουδιές, το βράδυ πριν το θάνατο του βρέθηκε στο δωμάτιο του όπου του πήγε σάντουιτς και φαγητό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη ο Μαραντόνα ήταν ανόρεκτος αλλά αυτή επέμενε και τελικά όταν μάζεψε το πιάτο του αντιλήφθηκε ότι έλλειπαν κάποια από τα πράγματα που του πήγε. «Λένε ψέμματα όσοι διαδίδουν ότι δεν είχε φάει το βράδυ…», ήταν τα λόγια της ενώ σύντομα θα παρουσιαστεί ολόκληρη η συνέντευξη της όπου θα μιλά και τις δραματικές τελευταίες στιγμές.

Οι διάλογοι της ντροπής

Ο νευροχειρούργος Λεοπόλδο Λούκε, προσωπικός γιατρός και στενός φίλος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και η ψυχίατρος Αγουστίνα Κοσάτσοφ, οι οποίοι ερευνώνται για την πιθανότητα ιατρικής αμέλειας, μίλησαν στο τηλέφωνο, την ώρα που ο πρώτος μετέβη στο σπίτι όπου ο Ντιεγκίτο άφηνε την τελευταία του πνοή, στις 25 Νοεμβρίου.

Σοκάρει η ψυχρότητα με την οποία μιλάει ο Λούκε σε έναν από τους συνεργάτες του, αλλά και στην Κοσάτσοφ, ενώ ο Μαραντόνα μπορεί να ήταν ήδη νεκρός.

maradona__1_

«Ναι ρε μαλ…, φαίνεται πως ήταν καρδιακή ανακοπή και έχει πεθάνει. Θα χεστεί πεθαίνοντας ο χοντρός, δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Πάω προς τα εκεί» ακούγεται στην αρχή της τηλεφωνικής συνομιλίας να λέει ο Λούκε σε έναν από τους συνεταίρους του.

«Εμείς το κάναμε χειρωνακτικά, τώρα είναι με την ομάδα, προσπαθούν να τον συνεφέρουν και τον διασωληνώνουν. Αλλά πρώτα ήμασταν εμείς 10-15 λεπτά, γιατί δεν ερχόταν το ασθενοφόρο» προσθέτει η Κοσάτσοφ για την απέλπιδα προσπάθεια ανάνηψης του Μαραντόνα, εν αναμονή του ασθενοφόρου.

Η συνέχεια του διαλόγου…

Λούκε: «Καταλαβαίνω, αυτή είναι η προσπάθεια ανάνηψης, αλλά αυτό που ρωτάω είναι: Συνεχίζουν την ανάνηψη ή τον διασωληνώνουν; Ανέκτησε τον σφυγμό ή δεν ανέκτησε τον σφυγμό; Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν η καρδιά είναι ενεργή, γιατί αν έχει περάσει μισή ώρα, ουσιαστικά έχει πεθάνει. Αυτό θέλω να ξέρω».

maradona__7_

Κοσάτσοφ: «Όχι, μπήκαμε στο δωμάτιο και ήταν παγωμένος. Αρχίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια ανάνηψης και ανέκτησε λίγο το χρώμα και ανέκτησε λίγο την θερμοκρασία σώματος. Όλο αυτό κράτησε περί τα δέκα λεπτά, όταν κάναμε το RCP χειρωνακτικά, η νοσοκόμα, ο «μαύρος» (σ.σ. ένας φίλος του Μαραντόνα) και εγώ. Και μετά ήρθε το ασθενοφόρο. Τώρα το έχουν αναλάβει εκείνοι. Δεν μας λένε πως είναι η κατάσταση. Εγώ βγήκα από το δωμάτιο, δεν μου λένε τίποτα».

Λούκε: «Εντάξει, το τελευταίο που θέλω. Εγώ είμαι καθ’ οδόν, θα είμαι εκεί σε σαράντα λεπτά. Τον σφυγμό του τον ένιωσες κάποια στιγμή ή δεν είχε σφυγμό; Εννοώ αν ανέκτησε τον σφυγμό, φαντάζομαι γι’ αυτό προσπάθησαν να κάνουν την ανάνηψη, αλλά αν ανέκτησε τον σφυγμό; Εσείς είδατε κάποια στιγμή να έχει και πάλι σφυγμό ή όχι; Ψυχραιμία, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένας δύσκολος ασθενής και, εντάξει, θα συμβεί ό,τι είναι να συμβεί. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα αντέξουμε ό, τι είναι να γίνει».