Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου: Θέλει επιστροφή στο Καραϊσκάκη μέχρι να πάει στο Παγκρήτιο
6 months, 7 days ago
6

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» επιστρέφει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για τα παιχνίδια με Ιταλία και Αρμενία.

Τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα δώσει τα παιχνίδια του για τα προκριματικά του EURO 2020 στο Παγκρήτιο Στάδιο, με εξαίρεση τους αγώνες με την Ιταλία στις 8 Iουνίου και την Αρμενία τρεις ημέρες αργότερα, για τα προκριματικά.

Μέχρι τότε το Παγκρήτιο Στάδιο δεν θα είναι έτοιμο λόγω των έργων που θα γίνουν και η ΕΠΟ αναζήτησε άλλη λύση. 

Μετά από την επιμονή του Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος δεν θέλει με τίποτα το «παγωμένο» και άδειο (όπως αποδείχθηκε στους αγώνες του Nations League) Ολυμπιακό Στάδιο, η ΕΠΟ θα προτείνει την παλαιά δοκιμασμένη λύση, το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Να σημειωθεί ότι στην παρουσίαση του 62χρονου τεχνικού τον Νοέμβριο, ο Βαγγέλης Γραμμένος είχε αφήσει ανοικτό το παράθυρο επιστροφής της «γαλανόλευκης» στη συγκεκριμένη έδρα εφόσον το ζητήσει ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ή ο νέος τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Άγγελος Μπασινάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα ακόλουθα αναφορικά με την έδρα των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου.

«Με αποκλειστικά κριτήρια το αγωνιστικό συμφέρον της Εθνικής μας Ομάδας, την αξιοποίηση των μεγάλων αθλητικών δομών της χώρας και την δυνατότητα παρουσίας μεγάλου αριθμού φιλάθλων στους αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, επελέγη από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και συμφωνήθηκε με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Ε.Π.Σ. Ηρακλείου η χρήση του Παγκρητίου Σταδίου ως έδρας της Εθνικής μας Ομάδας για τα προσεχή τέσσερα (4) χρόνια και τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, του επόμενου Nations League, και του παγκοσμίου κυπέλλου του 2022.

Κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό αυτό έχει ο εκσυγχρονισμός του Παγκρητίου Σταδίου, με βάση τις προδιαγραφές της UEFA και μέσα στις χρονικές προθεσμίες που ορίζουν οι κανονισμοί διεξαγωγής των προκριματικών του Euro 2020, τα οποία αρχίζουν στις 21 Μαρτίου 2019.

Οι εξαιρετικά πιεστικές προθεσμίες παράδοσης και στη συνέχεια επιθεώρησης του σταδίου από την UEFA στη νέα του μορφή, σε συνδυασμό με τον υπαρκτό κίνδυνο να μην έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα οι όποιες παρεμβάσεις –παρά το γεγονός ότι οι βασικές εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές επιτελούν μέχρι στιγμής στο ακέραιο το καθήκον τους- καθιστούν επιτακτική, έστω και για προληπτικούς λόγους, την αναβολή της μετακίνησης της έδρας της Εθνικής μας στο Ηράκλειο για τους αγώνες με την Ιταλία και την Αρμενία τον προσεχή Ιούνιο.

Το Παγκρήτιο Στάδιο εξακολουθεί να αποτελεί την κεντρική επιλογή για την φιλοξενία όλων των Εθνικών Ομάδων την προσεχή τετραετία και θα αποτελέσει το «σπίτι» τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επιβεβλημένων εργασιών».