Ευρωμπάσκετ: «Μάχη» της Εθνικής με την Τσεχία για το εισιτήριο των προημιτελικών
1 year, 7 months ago
6

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναμένεται να βρίσκεται κανονικά στη 12άδα, η Ελλάδα θα ψάξει για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου περιμένει ήδη η Γερμανία, ψάχνοντας για το πρώτο βήμα προς το βάθρο.

Η εθνική δεν έχει… ευχάριστες αναμνήσεις απέναντι στους Τσέχους στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτή η εθνική Ελλάδας είναι μία άλλη… μία ανώτερη ομάδα εν συγκρίσει με εκείνη που υπέστη τις δύο ήττες από τους Τσέχους.

Δεν φαίνεται ικανή αυτή τη φορά η Τσεχία να δυσαρεστήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του, αν βέβαια οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Μόνο ο κακός εαυτός της θα μπορούσε να σταματήσει την εθνική από την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Ο Γάλλος Γιοάν Ροσό, ο Λετονός Όσκαρ Λούτσις και ο Τούρκος Κερέμ Μπακί ορίστηκαν από την FIBA να διευθύνουν την αποψινή αναμέτρηση της Ελλάδας με την Τσεχία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας:

Ουκρανία – Πολωνία (13:00)

Φινλανδία – Κροατία (15:45)

Σερβία – Ιταλία (19:00)

Ελλάδα – Τσεχία (21:45)

Τα χθεσινά αποτελέσματα:

Τουρκία – Γαλλία 86-87

Σλοβενία – Βέλγιο 88-72

Γερμανία – Μαυροβούνιο 85-79

Ισπανία – Λιθουανία 102-94

Ευρωμπάσκετ: Οι μέρες και οι ώρες των προημιτελικών – Πότε παίζει η Ελλάδα αν περάσει την Τσεχία

Η Ελλάδα έμαθε τη μέρα, αλλά και την ώρα του αγώνα με τη Γερμανία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, αν φυσικά ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσεχίας στον προηγούμενο γύρο.

Η “επίσημη αγαπημένη” θα αντιμετωπίσει τους οικοδεσπότες Γερμανούς στη “Mercedes Benz Arena” την Τρίτη (13/9) στις 21:30. Την ίδια μέρα η Ισπανία θα κοντραριστεί με τον νικητή του ζευγαριού Κροατία-Φινλανδία στις 18:15.

Την Τετάρτη, μία μέρα αργότερα δηλαδή, θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί από το άλλο μονοπάτι. Στις 18:15 η Γαλλία θα διασταυρωθεί με τον νικητή του ζευγαριού Σερβία-Ιταλία, ενώ στις 21:30 η Σλοβενία θα παίξει με τον νικητή του Ουκρανία-Πολωνία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών:

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

18:15 Ισπανία – Φινλανδία / Κροατία (ΕΡΤ)

21:30 Γερμανία – Ελλάδα / Τσεχία (ΕΡΤ)

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

18:15 Γαλλία – Σερβία / Ιταλία (ΕΡΤ)

21:30 Σλοβενία – Ουκρανία / Πολωνία (ΕΡΤ)

ΠΗΓΗ: filathlos.gr