Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ και η κορυφαία 10αδα
3 years, 3 months ago
6

Με την πρόωρη επέκταση συμβολαίου του με τους Μπακς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε ο κάτοχος του μεγαλύτερου συμβολαίου στην ιστορία του ΝΒΑ. Δείτε την πρώτη 10αδα.

Γιάννης Αντετοκούνμπο αποφάσισε έξι ημέρες νωρίτερα από την προθεσμία της 21ης Δεκεμβρίου που είχε, υπογράφοντας πενταετή επέκταση συμβολαίου έναντι 228.2 εκατ. δολαρίων. Και, κάπου εκεί, έγραψε ιστορία.

Προτού πάντως παρουσιαστούν τα – βάσει απόλυτων αριθμών – υψηλότερα συμβόλαια στην ιστορία του ΝΒΑ, χρειάζονται κάποιες σημειώσεις:

1. Ήταν γνωστό ότι ο Γιάννης μπορούσε να υπογράψει το υψηλότερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ, ωστόσο τώρα είναι πλέον γεγονός, με τον “Greek Freak” να κατέχει πλέον ένα σπουδαίο ρεκόρ, παίρνοντας την πρώτη θέση από τον Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος το 2017 είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο αξίας 207 εκατ. δολαρίων.

2. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επειδή κυκλοφορούν πολλές λίστες: Στην λίστα με τα 10 μεγαλύτερα συμβόλαια περιλαμβάνεται μόνο η τελευταία συμφωνία ενός παίκτη με την ομάδα του και όχι τυχόν προηγούμενες. Αυτός είναι ο λόγος που το συμβόλαιο του Ντέμιεν Λίλαρντ – που σε κάποιες λίστες παρουσιάζεται ως εξαετές συμβόλαιο 257 εκατ. δολαρίων – δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού ο σταρ των Μπλέιζερς είχε υπογράψει τετραετή επέκταση συμβολαίου έναντι 196 εκατ. δολαρίων τον Ιούνιο του 2019, αν και το συμβόλαιό του έληγε το 2021.

Κοινώς, λαμβάνεται υπόψη αυτό το συμβόλαιο. Βάσει κανονισμών εξάλλου, στο ΝΒΑ δεν επιτρέπεται να προσφέρει κάποιος συμβόλαιο μεγαλύτερο των 5 χρόνων και το νέο συμβόλαιο του Λίλαρντ ξεκινάει από το 2021, αλλά κάποιοι από λάθος το έχουν συμπεριλάβει στην προηγούμενη συμφωνία, ανεβάζοντας το τελικό ποσό του συμβολαίου.

3. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν βρίσκεται στην λίστα. Αυτό συμβαίνει όμως για έναν απλό λόγο: Η λίστα περιλαμβάνει πολυετή συμβόλαια, αλλά ο “Βασιλιάς” δεν υπέγραψε ποτέ συμβόλαιο μεγαλύτερο των τεσσάρων χρόνων. Μπορεί λοιπόν σε συνολικές αποδοχές να είναι σε υψηλότερη θέση, αλλά επειδή η λίστα περιλαμβάνει πολυετείς συμφωνίες δεν μπήκε στην λίστα.

Ιδού λοιπόν τα 10 μεγαλύτερα συμβόλαια στην ιστορία του ΝΒΑ με βάση τις συνολικές αποδοχές τους:

*Τελευταία σημείωση: Στον πίνακα αναφέρεται η ομάδα με την οποία υπέγραψε ο κάθε παίκτης το συμβόλαιό του και σε παρένθεση η χρονιά που το έκανε. Αυτός είναι ο λόγος που ο Ράσελ Γουέστμπρουκ που πλέον ανήκει στους Γουίζαρντς έχει δίπλα στο όνομά του την ομάδα των Θάντερ, αφού αυτή του πρόσφερε το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

sport24.gr