ΙΝΤΕΟ: Σόου Κύργιου στο US Open, εκθρόνισε τον Μεντβέντεφ – «Τρία ματς και ενδέχεται να μην ξαναπαίξουμε τένις»
1 year, 7 months ago
6

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο δίμηνο επιβεβαίωσε ο Νικ Κύργιος. Ο Αυστραλός με ελληνικές ρίζες τενίστας απέκλεισε τον κάτοχο του τίτλου Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-1 σετ, 7-6(11), 3-6, 6-3, 6-2, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του US Open.

 Οαγώνας διήρκεσε 2 ώρες και 57 λεπτά και ενθουσίασε τους περίπου 24.000 θεατές στη Νέα Υόρκη.

Ο 27χρονος, που είναι το νούμερο 25 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει στους «8» τον Ρώσο Καρέν Χατσάνοφ (Νο 31), που λύγισε τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα με 4-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-3. Όσον αφορά στον Μεντβέντεφ, ο 26χρονος Ρώσος μετά την ήττα του αυτή θα πέσει από την κορυφή της παγκόσμιας λίστας.

«Τώρα επιτέλους δείχνω την αξία μου. Δουλεύω σκληρά και έχω μεγάλο κίνητρο. Δεν ξέρω, όμως, τι κίνητρο θα έχω αν κατακτήσω ένα Grand Slam. Τρία ματς ακόμα ενδεχομένως και μετά δεν χρειάζεται να ξαναπαίξουμε τένις!», τόνισε ο Κύργιος και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη νίκη, όμως βγαίνω από το γήπεδο και είμαι απλά ανακουφισμένος, γιατί κάθε φορά υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, δεν γίνεται να προβλεφθεί τι μπορώ να κάνω. Κάθομαι στα αποδυτήρια και είμαι πολύ περήφανος για την εμφάνιση, διότι υπήρχε εποχή που δεν ήξερα τι θα μπορούσα να πετύχω. Νομίζω, όμως, ότι πιο πολύ είμαι ανακουφισμένος. Και πολύ περήφανος, ναι».

Ο Μεντβέντεφ δικαιολογήθηκε λέγοντας πως αρρώστησε από το κλιματιστικό. «Είναι κρίμα, γιατί σήμερα ένιωσα λίγο άρρωστος. Κάθε φορά στις ΗΠΑ αρρωσταίνω μια φορά, διότι είναι τρελό αυτό που γίνεται με το air condition. Πέρυσι συνέβη στο Σινσινάτι, που ήταν καλό διότι δύσκολα αρρωσταίνεις δύο φορές μέσα σε δύο-τρεις εβδομάδες. Ένιωσα λίγο τον λαιμό μου σήμερα και νομίζω ότι αυτό έπαιξε έναν ρόλο. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία, διότι ο Νικ έπαιξε καλά και με νίκησε και στο Μόντρεαλ, όπου δεν ήμουν άρρωστος. Ήταν ένα πολύ υψηλού επιπέδου ματς από την πλευρά του. Αν παίξει έτσι μέχρι το τέλος του τουρνουά, έχει πιθανότητες να το κερδίσει. Θα έχει, όμως, δυνατούς αντιπάλους, οπότε δεν είναι βέβαιο».