Ιταλία για κούπα: Απέκλεισε το Βέλγιο και έδωσε ραντεβού με την Ισπανία στον ημιτελικό
2 years, 8 months ago
6

Η Ιταλία ήταν η μεγάλη νικήτρια στον δεύτερο προημιτελικό της Παρασκευής, αφού επικράτησε 2-1 του Βελγίου στην Αλιάνζ Αρένα του Μονάχου και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020.

Η «σκουάντρα ατζούρα» πέτυχε το 5Χ5 στη διοργάνωση, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο και έδειξε ότι έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι άντεξε στην επίθεση των Βέλγων, κατά διαστήματα ήταν ανώτερη και παρά τα προβλήματα σε ορισμένους τομείς, δικαιολογημένα έφτασε στην τετράδα της διοργάνωσης.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» από την άλλη άγγιξαν την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις, συνήρθαν αμέσως μετά το 0-2 κάτι που δεν θα είχαν πολλοί τη δυνατότητα και αποχωρούν από την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με ένα μεγάλο «αλλά».

Γιατί οι Βέλγοι δεν φάνηκαν υποδεέστεροι από τους Ιταλούς, παρά μόνο υστέρησαν στις πιο κρίσιμες λεπτομέρειες που έκριναν τον νικητή.

Τώρα, η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Ισπανία στον πρώτο ημιτελικό ο οποίος θα διεξαχθεί στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Οι «ατζούρι» προηγήθηκαν στο σκορ στο 31’, όταν ο Βεράτι έκλεψε έξω από την περιοχή και πάσαρε στον Μπαρέλα, ο οποίος με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Ιταλοί διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 43’ με εκπληκτικό σουτ του Ινσίνιε έξω από την περιοχή. Αλλά δεν πρόλαβαν να το χαρούν…

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Ντι Λορέντσο έσπρωξε τον Ντόκου στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση. Ο Λουκάκου ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των «κόκκινων διαβόλων».

Ωστόσο, ο σκόρερ έχασε απίστευτη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 61’, όταν δεν βρήκε καλά τη μπάλα και ο Σπινατσόλα έσωσε πάνω στη γραμμή.

BEΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ (70’ Τσαντλί, 74’ Πρατ), Φερτόνχεν, Αλντερβάιρελντ, Φερμάελεν, Τ.Αζάρ, Βίτσελ, Τίλεμανς (69’ Μέρτενς), Ντε Μπρόινε, Ντοκού, Λουκάκου.

ΙΤΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Σπινατσόλα (79’ Έμερσον), Κιελίνι, Μπονούτσι, Ντι Λορέντζο, Ζορζίνιο, Μπαρέλα, Βεράτι (74’ Κριστάντε), Ινσίνιε (79’ Μπεράρντι), Κιέζα (90+1′ Τολόι), Ιμόμπιλε (74’ Μπελότι)

in.gr