Κατασκοπεία – Ρόδος: Ο Τούρκος πρόξενος ζητάει πίσω υπολογιστή και κινητό του 35χρονου που κατασχέθηκαν!
3 years, 3 months ago
6

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για να διαπιστωθεί αν ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου που κατηγορείται για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο, είχε στρατολογήσει κι άλλα άτομα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», αίσθηση προκαλεί πληροφορία που θέλει τον Τούρκο πρόξενο να έχει απευθύνει επιστολή στις αρχές και να ζητά να αποδοθούν στο προξενείο ένας υπολογιστής και ένα τηλέφωνο, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου, επισημαίνοντας ότι δεν του ανήκουν αλλά του είχαν δοθεί για να τα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της εργασίας του!

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί, κατασχέθηκαν και ξεκίνησε η διαδικασία ελέγχου 4 ηλεκτρονικών υπολογιστών, 8 κινητών (δεν είναι όλα λειτουργικά) και 3 σκληρών δίσκων, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου (βρέθηκε και μια φωτογραφική μηχανή) αλλά και των δύο κινητών τηλεφώνων που κατασχέθηκαν από τον 52χρονο (στο δωμάτιο του στο πλοίο βρέθηκε και ένα ζευγάρι κυάλια).

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, θα διενεργήσει ταυτόχρονα έρευνες σε όλους τους λογαριασμούς των social media που χρησιμοποιούν αμφότεροι όσο και σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογές τηλεπικοινωνιών όπως viber, what’s up κλπ.

Εχει επίσης κινηθεί η διαδικασία πλήρους ελέγχου των τηλεφωνικών τους συνδιαλέξεων με την άρση κινητών και σταθερών τηλεφώνων καθώς και τον εντοπισμό του στίγματος αυτών στις μεταξύ τους συνομιλίες αλλά και αλλού και την καταγραφή των μηνυμάτων sms και mms.

Την ίδια ώρα, ο 52χρονος μάγειρας αποναυτολογήθηκε και απολύθηκε από την εργασία του στο πλοίο «Ε/Γ-Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας ΣΑΟΣ. Σημειώνεται ότι είχε εργαστεί ως μάγειρας στα πλοία της εταιρείας πριν ακόμα αυτή αναλάβει δρομολόγια στα Δωδεκάνησα και όταν εξυπηρετούσε τη γραμμή Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη.

Τους αποδίδονται οι κατηγορίες της παράβασης του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία και η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου την Παρασκευή για τα περαιτέρω.

protothema.gr