Λευτέρης Πετρούνιας – Η Νάντια Κομανέτσι υποκλίθηκε στον «άρχοντα» των κρίκων
2 years, 7 months ago
6

Άλλη μία επιτυχία πρόσθεσε στη συλλογή του ο Λευτέρης Πετρούνιας το πρωί της Δευτέρας (2/8). Εκτελώντας ένα εντυπωσιακό και μεγάλης δυσκολίας πρόγραμμα στον τελικό των κρίκων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, συγκέντρωσε 15.200 βαθμούς και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, κάνοντας την Ελλάδα υπερήφανη.

Έτσι, μετά το χρυσό στο Ρίο το 2016, ο «άρχοντας» των κρίκων ανέβηκε για δεύτερη σερί διοργάνωση στο βάθρο και έκανε τον αθλητικό κόσμο να υποκλιθεί στο μεγαλείο του. Ανάμεσα σε όσους έσπευσαν να του δώσουν συγχαρητήρια ήταν και η Νάντια Κομανέτσι. Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την απονομή η πρώτη γυμνάστρια που βαθμολογήθηκε με άριστα (10) συνεχάρη τον Έλληνα Ολυμπιονίκη για το νέο του επίτευγμα. Η Ρουμάνα έκανε retweet την ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια και έγραψε: «Συγχαρητήρια Λευτέρη».

Δείτε παρακάτω το tweet της:

 

Ποια είναι η Νάντια Κομανέτσι:

Για όσους τυγχάνει να μην θυμούνται, η Νάντια Κομανέτσι στα 14 της, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ (1976), όπου και έγινε μία από τις σημαντικότερες αθλήτριες των αγώνων. Στις παράλληλες μπάρες σημείωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία όλων των εποχών στο άθλημα, δηλαδή το τέλειο 10. Στην Ολυμπιάδα αυτή κέρδισε άλλα δύο χρυσά μετάλλια, ενώ, μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, κέρδισε και τον τίτλο του Ήρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας της Ρουμανίας. Η Κομανέτσι ήταν επίσης η νεαρότερη που κέρδισε το βραβείο αυτό κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Νικολάε Τσαουσέσκου. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 στην Μόσχα κέρδισε δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια. Ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την ενόργανη γυμναστική το 1981.

 

in.gr