Μαρία Πατέρα: Η διαδρομή μιας καλλονής και η συναρπαστική ζωή της
2 years, 4 months ago
6

Είναι καλοκαίρι του 2018, τέλη Ιούνη για την ακρίβεια και η Μαρία Πατέρα λάμπει κυριολεκτικά από ευτυχία, όταν φτάνει στο κτήμα «Συντερίνα» κοντά στο Λαύριο. Η μέρα είναι πολύ σημαντική γι’ αυτή την όμορφη γυναίκα, που σε νεαρή ηλικία είχε κάψει καρδιές, στους κύκλους της κοσμικής Αθήνας.

Τότε που την φλέρταραν πολλοί επώνυμοι, χωρίς τύχη μέχρι την στιγμή που γνώρισε τον Χρήστο Κυριαζή, αυτόν τον ιδιαίτερο συνθέτη. Ανάμεσα τους γεννήθηκε ένας θυελλώδης έρωτας που κατέληξε στα σκαλιά της εκκλησίας και χάρισε στο ευτυχισμένο τότε ζευγάρι ένα γιο, τον Άρη.

Αυτός που εκείνη την ημέρα του Ιούνη που παντρευόταν κοίταζε με απέραντη αγάπη την μητέρα του, η οποία δεν προλάβαινε να δέχεται ευχές

Στην τελετή που γίνεται μακριά από κοσμικά φλας και trendy κτήματα-ο όρος trendy άλλωστε ποτέ δεν τρέλαινε την Μαρία Πατέρα-είναι παρόντες λίγοι και καλοί.

Ο Χρήστος Κυριαζής πατέρας του γαμπρού της δίνει ένα τρυφερό φιλί, ενώ λίγο πιο δίπλα ο εφοπλιστής Γιάννης Ξυλάς-ο δεύτερος σύζυγός της- που μεγάλωσε ουσιαστικά τον Άρη χαμογελάει.

541089-ΜΑΡΙΑ-ΠΑΤΕΡΑ
Image Credits: PAPADAKIS PRESS

Τα ετεροθαλή αδέρφια του Αντώνης, Διαμαντής και Μάρκος, λίγοι συγγενείς και πολύ στενοί φίλοι της οικογένειας μετά την τελετή στο εκκλησάκι του κτήματος, απολαμβάνουν μια πολύ όμορφη βραδιά. Μακριά από τις συνήθεις κοσμικότητες που επιβάλλει ο γάμος ενός εφοπλιστικού γόνου, διασκεδάζουν μέχρι τις μικρές ώρες ενώ η Μαρία Πατέρα, βρίσκεται παντού.

Είναι μια από τις τελευταίες φορές που χαμογελάει στον φακό, αφού η τελευταία της δημόσια εμφάνιση έγινε πριν από δύο περίπου χρόνια σε μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Η ξαφνική φυγή της που έγινε γνωστή πριν από λίγη ώρα, σκόρπισε απέραντη θλίψη, όχι μόνο στους οικείους της αλλά και σε όλη την κοσμική Αθήνα.

0R6A9309
Image Credits: NDP

Κάποιοι αρνήθηκαν να το πιστέψουν και χρειάστηκε να μιλήσουν δύο φορές στο τηλέφωνο για να επιβεβαιώσουν ότι αυτό που είχαν μάθει δεν ήταν ψέμα. Λίγο πριν εισέλθει στην έβδομη δεκαετία της ζωής της σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν η αδερφή του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα πέθανε ενώ κοιμόταν.

Τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όμως τα πρώτα νέα κάνουν λόγο για ένα καρδιακό επεισόδιο που αποδείχτηκε μοιραίο γι’ αυτή την εκθαμβωτική γυναίκα. Κάποιοι γηραιότεροι την θυμούνται νεαρό κορίτσι ακόμη, να είναι απίστευτα όμορφη και να συνδυάζει μοναδικά μια νεανική γοητεία με την ναυτιλιακή παράδοση της οικογένειας της.

ΤΑΚΗΣ-ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ-ΜΑΡΙΑ-ΠΑΤΕΡΑ-ΧΧΧ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΗΣ – ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΕΡΑ (Image Credits: PAPADAKIS PRESS)

Με σπουδές στο Λονδίνο που πάντοτε λάτρευε, η Μαρία αναστάτωνε τους άντρες χωρίς να κάνει τίποτε, όταν κατέβαινε για μπάνιο στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Εκεί φέρεται να αντίκρισε για πρώτη φορά τον Χρήστο Κυριαζή που την φλέρταρε με τον δικό του μοναδικό τρόπο και όπως έγραψε σε ένα κείμενό της η Χριστίνα Πολίτη, γι’ αυτήν έγραψε κάποια από τα ωραιότερα τραγούδια του. Ο γιος τους Άρης, ολοκλήρωσε την ευτυχία τους αλλά ο γάμος τους ζευγαριού δεν στέριωσε, αφού επέλεξαν να τραβήξουν ξεχωριστές διαδρομές.

Χώρισαν ήρεμα και διατήρησαν πολύ καλές σχέσεις, ενώ ποτέ δεν φώναξε ο ένας στον άλλο και αλληλοστηρίχθηκαν σε δύσκολες στιγμές. Στιγμές όπως αυτή που ακούς την λέξη «καρκίνος» και μετά το αρχικό σοκ, αν είσαι η Μαρία Πατέρα αποφασίζεις να τα βάλεις μαζί του. Τα έβαλε και τον νίκησε, έχοντας δίπλα της όλους αυτούς που αγάπησαν μια γυναίκα που ποτέ δεν «φώναξε» το όνομα της, πολύ απλά γιατί δεν της άρεσε αυτός ο «θόρυβος».

0R6A9315
Image Credits: NDP

Ο εφοπλιστής Γιάννης Ξυλάς ήταν ο δεύτερος που ερωτεύθηκε αυτό το εξαιρετικό πλάσμα που με την ίδια ακριβώς άνεση απολάμβανε τη Μύκονο ή μια παραλία στα Κουφονήσια, χωρίς ανέσεις. Ήταν η ίδια τόσο άνετη και προσηνής που όλοι όταν πήγαινε κάπου, ήθελαν να είναι στην παρέα της ακόμη και άνθρωποι που την γνώριζαν ελάχιστα.

Αφοσιωμένη μητέρα, μεγάλωσε τέσσερα παιδιά και τα είδε να πραγματοποιούν κάποια από τα όνειρα τους, νιώθοντας αυτή την ξεχωριστή χαρά της μάνας. Δεν θα δει να τα πραγματοποιούν όλα, αφού όταν ξάπλωσε για να κοιμηθεί έφυγε γαλήνια μέσα στον ύπνο της για ένα ταξίδι, που αλίμονο ήρθε πολύ νωρίς για την Μαρία τα υπέροχα τυρκουάζ μάτια, που έκλεισαν για πάντα.

Tερι-Σταματαρης_-Μαρια-Πατερα
ΤΕΡΙ ΣΤΑΜΑΤΑΡΗΣ – ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΕΡΑ (Image Credits: STUDIO PANOULIS)

protothema.gr