Μουντιάλ 2022: Μπαπέ και Χακίμι βάζουν… στην άκρη την φιλία τους
1 year, 4 months ago
6

Οι δύο συμπαίχτες στην Παρί Σεν Ζερμέν θα βρεθούν αντίπαλοι στον ημιτελικό Γαλλίας – Μαρόκο.

ΟΚιλιάν Μπαπέ κι ο Ασράφ Χακίμι θα… βάλουν στην άκρη την φιλία τους, την ώρα που η Γαλλία και το Μαρόκο θα συναντηθούν στο δεύτερο ημιτελικό του Μουντιάλ 2022, το βράδυ της Τετάρτης (14/12, 21:00). Αμφότεροι, πάντως, θα προσπαθήσουν να τιμήσουν μια υπόσχεση που έδωσαν…

«Εάν παίξουμε με το Μαρόκο, πρέπει να “καταστρέψω” τον φίλο μου», είπε ο Μπαπέ σ΄ ένα βίντεο ενώ κατευθυνόταν με την προς το Κατάρ τον περασμένο Ιανουάριο με την Παρί Σεν Ζερμέν. «Θα τον κλωτσήσω», απάντησε ο χαμογελαστός Χακίμι.

Με τον Μπαπέ στο αριστερό άκρο της επίθεσης της Γαλλίας, θα «διασταυρωθεί» με τον δεξιό μπακ Χακίμι, τον παίκτη που «αγκάλιασε» από την πρώτη στιγμή, όταν ο Μαροκινός «μετακόμισε» στην Παρί από την Ίντερ το 2021.

Οι δύο παίκτες κάθονται δίπλα-δίπλα στα αεροπορικά ταξίδια των «πρωτευουσιάνων», παίζουν βιντεοπαιχνίδια και περνούν μαζί τις διακοπές τους. Αν και το Μαρόκο δεν θα έχει κάποιο ειδικό σχέδιο για να «εξουδετερώσει» τον Μπαπέ, όπως έκανε η Αγγλία βάζοντας τον Κάιλ Γουόκερ να τον παρακολουθεί στενά και να τον «ντουμπλάρουν» στα μαρκαρίσματα, ο προπονητής των Μαροκινών, Βαλίντ Ρεγκραγκί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χακίμι.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Χακίμι θα είναι σε φοβερή κατάσταση για να πάρει το καλύτερο από τον φίλο του», είπε στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου ομοσπονδιακός τεχνικός του Μαρόκου.

Ο Μπαπέ έχει σημειώσει πέντε γκολ κι έχει μοιράσει δύο ασίστ μέχρι τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ο Χακίμι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εκπληκτικής άμυνας που διαθέτει η αφρικανική ομάδα, έχοντας δεχθεί μόλις 10 σουτ  προς το τέρμα σε πέντε ματς που έδωσε.

Ο Χακίμι πανηγύρισε το νικηφόρο πέναλτι επί της Ισπανίας στην φάση των «16», μιμούμενος έναν πιγκουίνο, κάτι που κάνει με τον Μπαπέ και τον Σέρχιο Ράμος στην Παρί.

Ο Μπαπέ, ο οποίος επισκέφθηκε τον Χακίμι σε ξενοδοχείο της Ντόχα, σε ένα από τα ρεπό του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν από τους πρώτους που τον συνεχάρη όταν το Μαρόκο προκρίθηκε στους προημιτελικούς.

Ο αρχηγός της Γαλλίας, Ουγκό Λιορίς, είναι βέβαιος ότι η φιλία τους θα τεθεί… σε αναμονή στο στάδιο Αλ Μπαΐτ. «Η διοργάνωση θα το κάνει αυτό. Ακόμα κι αν είστε φίλοι εκτός γηπέδου, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε για λίγο… χωρίζετε», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

real.gr