Μουντιάλ 2022 – Χάρι Κέιν για το χαμένο πέναλτι: «Αναλαμβάνω την ευθύνη» – Τον κάλυψε ο Σάουθγκεϊτ
1 year, 4 months ago
6

Ο Χάρι Κέιν είχε την ευκαιρία να… αλλάξει την ιστορία στο Μουντιάλ του Κατάρ, αλλά έχασε το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε στο 81ο λεπτό (σ.σ. είχε ισοφαρίσει από την «άσπρη βούλα» στο 54’) του προημιτελικού με τη Γαλλία, που τελικά νίκησε με 2-1 και προκρίθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Άγγλος επιθετικός της Τότεναμ δήλωσε στο «ITV»:

«Δημιουργήσαμε τις καλύτερες ευκαιρίες. Αλλά όλοι ξέρουμε, ότι τα μεγάλα ματς κρίνονται σε λεπτομέρειες. Και αυτές γύρισαν υπέρ του αντιπάλου. Το πρώτο πέναλτι ήταν εξαιρετικό και το δεύτερο δεν το έκανα όπως ήθελα. Είναι σαν να χτυπάς μια κλωτσιά στο πηγούνι και σίγουρα θα πονέσει. Ολο το ματς θα πονέσει, γιατί ήμασταν πολύ σίγουροι για αυτό που κάναμε. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Ενα Παγκόσμιο Κύπελλο είναι κάθε τέσσερα χρόνια, δεν είναι ότι θα έχουμε άλλη μια ευκαιρία του χρόνου. Ομως, κάναμε ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο και όλα κατέληξαν σε μια μικρή λεπτομέρεια, για την οποία αναλαμβάνω την ευθύνη. Δεν ανησυχώ για την ομάδα. Εχουμε μεγάλα ταλέντα και το Euro είναι σε ένα 1-1,5 χρόνο. Είναι ποδόσφαιρο, είναι αθλητισμός, μερικές φορές πρέπει να παίρνεις τα πράγματα χαλαρά και να προχωρήσεις».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ύψωσε ασπίδα προστασίας στον Χάρι Κέιν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ:

«Η απόδοσή μας άξιζε περισσότερα, αλλά φυσικά τα γκολ είναι καθοριστικά. Απλώς είπα στους παίκτες ότι δεν μπορούσαν να δώσουν άλλα, έπαιξαν πολύ καλά απέναντι σε μια κορυφαία ομάδα. Ο τρόπος που έχουν προχωρήσει ως ομάδα στο τουρνουά ήταν θαυμάσιος».

Για το χαμένο πέναλτι του Κέιν: «Κερδίζουμε και χάνουμε ως ομάδα, είχαμε ευκαιρίες για γκολ αλλά τις χάσαμε. Ήταν απίστευτος για εμάς και αξιόπιστος σε αυτές τις καταστάσεις, δεν θα είχαμε φτάσει έως εδώ χωρίς αυτόν».

Για τον διαιτητή: «Δεν έχει νόημα να μιλάω για αυτό. Προτιμώ να μιλήσω για τους παίκτες μας και να πω συγχαρητήρια στη Γαλλία. Τους δώσαμε ένα παιχνίδι και δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα».

ΠΗΓΗ: filathlos.gr