Ο δρόμος του Γιάννη και των Μπακς για το δαχτυλίδι
2 years, 9 months ago
6

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποιεί μια φανταστική postseason στο ΝΒΑ και οι Μπακς προελαύνουν για τον τίτλο του πρωταθλητή στο NBA. Μετά το 4-0 επί των Χιτ στον πρώτο γύρο, τα ελάφια έστειλαν σπίτι τους και τους Νετς, οι οποίοι ήταν το φαβορί για το δαχτυλίδι της φετινή σεζόν.

Η παρέα του Κέβιν Ντουράντ, του Τζέιμς Χάρντεν και του Κάιρι Ίρβινγκ θα βλέπει πλέον από την τηλεόραση τα playoffs και τις προσπάθειες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με τον Greek Freak από την πλευρά του να έχει φέτος μια μοναδική ευκαιρία. Να γίνει πρωταθλητής στα 26 του χρόνια. Οι Μπακς κατάφεραν να πετάξουν εκτός συνέχειας το φαβορί, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στεφ Κάρι δεν υπάρχει και σε σχέση με τις πέντε ομάδες που έχουν μείνει τα ελάφια μοιάζουν αυτή τη χρονική στιγμή ως φαβορί.

Οι Μπακς έχουν ακόμη δυο βήματα για να γράψουν ιστορία, με το πρώτο να ξεκινάει σε τρεις μέρες. Τα ελάφια θα βρεθούν στους τελικούς της Ανατολής και θα περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Σίξερς – Χοκς, με τη σειρά αυτή να είναι στο 3-3 και το Game 7 να είναι απόψε (03:00). Τα δεδομένα για τους Μπακς είναι συγκεκριμένα, καθώς σε περίπτωση που προκριθούν οι Σίξερς θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας, αφού βγήκαν πρώτοι στην κανονική διάρκεια στην Ανατολική Περιφέρεια, ενώ αν περάσουν οι Χοκς θα έχει πλεονέκτημα η παρέα του Γιάνναρου.

Αυτή τη στιγμή η λογική λέει ότι οι Σίξερς είναι το φαβορί στη σειρά αυτή, όμως οι Μπακς θα ήθελαν λόγω πλεονεκτήματος έδρας τα γεράκια. Αναμφίβολα θα γίνουν φοβερές «μάχες» είτε με τους μεν είτε με τους δε, όμως λογικά το Μιλγουόκι μετά την πρόκριση επί των Νετς θα είναι το φαβορί για το δαχτυλίδι μέχρι τέλους.

Ο κυρίαρχος Εμπίντ και ο τρομερός Γιάνγκ

Οι Σίξερς ήταν μαζί με τους Τζαζ και τους Σανς η πιο σταθερή ομάδα στην κανονική διάρκεια και είχαν έναν υποψήφιο MVP. Ο λόγος για τον Τζοέλ Εμπίντ, ο οποίος έκανε και κάνει θραύση φέτος και μοιάζει ασταμάτητος. Από εκεί και πέρα οι Σίξερς έχουν βάθος στο ρόστερ τους, αλλά και μια πεντάδα πολύ δυνατή και με εμπειρία. Μπεν Σίμονς, Ντάνι Γκριν, Τομπάιας Χάρις και Σεθ Κάρι συμπληρώνουν τον Εμπίντ, ενώ Κορκμάζ, Χάουαρντ έρχονται από τον πάγκο για να δώσουν ποιοτικά λεπτά στην ομάδα του Ντοκ Ρίβερς, που για πρώτη φορά μετά από χρόνια έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει τόσο βαθιά στα playoffs.

Εκτός από τους Σίξερς όμως σε ένα Game 7 όπως το σημερινό οι πιθανότητες είναι 50-50, ασχέτως αν η ομάδα της Φιλαδέλφια είναι αυτή που θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και θα παίζει στο γήπεδο της. Αυτό δεν θέλει και πολύ να γυρίσει μπούμερανγκ. Η Ατλάντα λοιπόν είναι αναμφίβολα η ευχάριστη έκπληξη της postseason.

«Πέταξε» εκτός με μειονέκτημα έδρας τους Νικς, ενώ έχει φέρει στα όρια τους και πάλι με μειονέκτημα έδρας τους Σίξερς. Οι Χοκς είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και ήδη η χρονιά τους είναι πετυχημένη. Όμως θέλουν εδώ που έχουν φτάσει να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ο Τρε Γιανγκ είναι σούπερ σταρ αυτής της ομάδας, η κινητήριος δύναμη στην επίθεση και αποδεικνύει ότι το μέλλον του ανήκει.

Εκτός από τον Γιανγκ όμως οι Χοκς είναι πλήρεις σε όλους τους τομείς, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να τους έχει επιλέξει μετά το «άκυρο» στους Μπακς του Αντετοκούνμπο, ενώ στη βασική τους πεντάδα είναι και οι Χέρτερ, Κόλινς, Καπέλα. Από τον πάγκο έρχονται έμπειροι παίκτες, όπως ο Γκαλινάρι, ο Λου Γουίλιαμς και ο Σόλομον Χιλ. Γενικότερα είναι ένα εξαιρετικό σύνολο, που έχει «δέσει» ιδανικά και με μαέστρο τον Γιανγκ έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι ανάμεσα στους Σίξερς και τους Χοκς, οι δεύτεροι θα ήταν ο καλύτερος αντίπαλος για τους Μπακς. Τόσο για το πλεονέκτημα, αλλά και γιατί οι Σίξερς έχουν τον Εμπίντ που είναι ασταμάτητος, αλλά και πιο μεγάλο βάθος στο ρόστερ τους.

Σανς χωρίς Πολ, Κλίπερς χωρίς Λέοναρντ στη Δύση

Οι Μπακς για να βρεθούν στους τελικούς του ΝΒΑ πρέπει να περάσουν έναν εκ των δυο. Εφόσον τα ελάφια στείλουν σπίτι τους κάποιον από τους Σίξερς ή Χοκς, τότε στον τελικό θα βρουν είτε τους εκπληκτικούς Σανς είτε τους Κλίπερς. Αυτές είναι οι δυο ομάδες που παίζουν τα ρέστα τους για τον τελικό του ΝΒΑ, με τη σειρά να ξεκινάει απόψε (10:30). Οι «ήλιοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας, όπως θα το έχουν και κόντρα στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο εφόσον φυσικά αυτοί φτάσουν στο τέλος του δρόμου.

Από την άλλη οι Κλίπερς θα παίξουν με μειονέκτημα στους τελικούς της Δύσης, όμως και αυτοί κόντρα στα ελάφια θα έχουν το πλεονέκτημα. Αυτό είναι και το μοναδικό αρνητικό αυτή τη στιγμή για τον Greek Freak και την παρέα του, πολύ απλά διότι στους μεν Σανς ο Κρις Πολ έχει διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό και είναι άγνωστο πόσο θα μείνει εκτός δράσης, ενώ στους δε Κλίπερς ο Καουάι Λέοναρντ υπέστη σύμφωνα με όσα αναφέρουν στις ΗΠΑ, ρήξη χιαστού και πιθανότατα θα χάσει όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Βέβαια θα επανεξεταστεί για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς, όμως και πάλι δεν φαίνεται να γυρνάει σύντομα.

Αυτό σημαίνει ότι η ευκαιρία για τον Αντετοκούνμπο να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου είναι μεγάλη και δεν πρέπει να τη χάσει. Οι Σανς παρότι έχουν στο ρόστερ τους παίκτες, όπως ο Ντέβιν Μπούκερ, ο ΝτεΆντερ Έιτον, ο Τζο Κράουντερ και τον Μόντι Γουίλιαμς στον πάγκο τους, χωρίς τον Πολ είναι άλλη ομάδα, ενώ το ίδιο φυσικά ισχύει και από την άλλη πλευρά. Ο Λέοναρντ είναι ο απόλυτος σταρ των Κλίπερς, παρότι είναι στο ρόστερ και ο Πολ Τζορτζ.

Η απουσία του θα είναι σημαντική, ωστόσο και η ομάδα του LA έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ και παίκτες όπως ο Τζορτζ, ο Μόρις, ο Ρόντο, ο Μπέβερλι, ο Μπατούμ και ο Ρέτζι Τζάκσον, ενώ σημαντικός είναι και ο Μαν, ο ρούκι, ο οποίος στο Game 6 με τους Τζαζ σκόραρε 39 πόντους. Γαι την ιστορία οι Κλίπερς πέρασαν με 4-3 από τους Μάβερικς στον πρώτο γύρο και με 4-2 από τους Μορμόνους, νικώντας μάλιστα στα δυο τελευταία ματς χωρίς τον Λέοναρντ. Από την άλλη, οι Σανς πέρασαν στον πρώτο γύρο τους περσινούς πρωταθλητές Λέικερς με 4-2 και στον επόμενο τον MVP Νίκολα Γιόκιτς και τους Νάγκετς με 4-0.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τελικών της Ανατολής:

Game 1: Ξημερώματα 24ης Ιουνίου στις 03:30
Game 2: Ξημερώματα 26ης Ιουνίου στις 03:30
Game 3: Ξημερώματα 28ης Ιουνίου στις 03:30
Game 4: Ξημερώματα 30ης Ιουνίου στις 03:30
Game 5: Ξημερώματα 2ας Ιουλίου στις 03:30 *
Game 6: Ξημερώματα 4ης Ιουλίου στις 03:30 *
Game 7: Ξημερώματα 6ης Ιουλίου στις 03:30 *

* αν χρειαστεί

in.gr