«Πακέτο» 80 εκατ. ευρώ για την αναδιάρθρωση! Η νέα πρόταση του Βασιλειάδη
11 months, 29 days ago
6

Αποφασιμένος να υλοποιήσει τις αλλαγές στα δύο πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της χώρας, είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης, αφού στην προσπάθειά του να πείσει τους συλλόγους για αύξηση των ομάδων που θα υποβιβαστούν, αναμένεται να υποσχεθεί ένα συνολικό μπάτζχε της τάξης των 70-80 εκατ. ευρώ.

Ο υφυπουργός αθλητισμού συναντήθηκε μάλιστα με δύο εκπροσώπους της Super League, τον Βασίλη Γκαγκάτση και τον Χρήστο Δάρρα και σύμφωνα με τη Live Sport, τους ζήτησε να θέσουν το θέμα στο επόμενο Δ.Σ. της λίγκας. Η νέα πρόταση του Βασιλειάδη θα αφορά χρήματα που θα διατεθούν και μέσω του της ΕΡΤ, ενώ σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το συμβόλαιο των ομάδων με τη NOVA, με μόνη προϋπόθεση από τη σεζόν 2019-2020 να διεξάγονται τα πρωταθλήματα της Superleague και της Football League με 12 ομάδες.

Το πλάνο Βασιλειάδη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το τελευταίο διάστημα, το πλάνο που θέλει να προτείνει ο Γιώργος Βασιλειάδης για την σεζόν 2018-’19 κάνει λόγο για πρωτάθλημα 20 ομάδων -πριν μειωθούν σε 12- που θα χωριστούν σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας, ενώ στη συνέχεια θα σχηματιστούν 2 όμιλοι των 10 ομάδων.

Οι 5 πρώτοι από τους δύο ομίλους θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την… Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες 10 ομάδες, θα “μονομαχήσουν” για την αποφυγή του υποβιβασμού, σε νέο όμιλο 10 ομάδων. Την αμέσως επόμενη σεζόν, το πλάνο που έχει ετοιμάσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάνει λόγο για πρωτάθλημα με την συμμετοχή μόλις 12 ομάδων.