Πολωνία – Σλοβακία 1-2: Βήμα πρόκριση για τους Σλοβάκους
2 years, 10 months ago
6

Η Πολωνία ήταν το φαβορί και έδειχνε πως θα έπαιρνε τη νίκη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως η Σλοβακία αξιοποίησε τις περιστάσεις και επικράτησε 2-1 στην πρεμιέρα του Ε’ ομίλου του Euro 2021.

Γιατί ενώ ο Λινέτι είχε ισοφαρίσει δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου το αυτογκόλ του Σέζνι από το πλασέ του Μακ, ο Κρικόβιακ στο 62′ δέχτηκε μία ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα στη μεσαία γραμμή και διατάραξε τις ισορροπίες.

Η Σλοβακία αντέδρασε άμεσα και πριν προλάβει να συνέρθει η ομάδα του Παόλο Σόουζα, πήρε προβάδισμα με τον Σκρίνιαρ και το διατήρησε μέχρι τέλους.

Ακόμα και παρά την ανεξήγητη οπισθοχώρηση της στα τελευταία λεπτά, που επέτρεψε στους Πολωνούς να απειλήσουν με ένα πλασέ του Σβιντέρσκι και ένα σουτ του Μπέτναρεκ.

Πάντως, η Σλοβακία άρχισε ιδανικά έναν πολύ δύσκολο όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν οι Ισπανία και Σουηδία, ενώ η Πολωνία έχει δύσκολο έργο για να πάρει βαθμούς για να προκριθεί.

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπεντνάρεκ, Λινέτι (74’ Φρανκόβσκι), Κλιχ (85’ Μόντερ), Ρίμπους (74’ Πουχάζ), Γκλικ, Κριχόβιακ, Γιόζβιακ, Ζιελίνσκι (85’ Σβιντέρσκι), Μπερεζίνσκι, Λεβαντόφσκι

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Σάτκα, Ντούντα (90+2′ Γκρέγκους), Πέκαρικ (79’ Κοστσέλνικ), Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Χάμσικ, Χαράσλιν (87’ Ντούρις), Κούτσκα, Μακ (87’ Σουσλόβ), Χρομάντα (79’ Χροσόβσκι)