Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου: Ψευδέστατο ότι ζητήσαμε 15 ευρώ για το self-test
1 year, 8 months ago
6

«Μας είχε ενημερώσει την περασμένη Τετάρτη η κυβέρνηση για το covid test, όχι για το self test και είπαμε, όπως όλη η Ευρώπη, εάν και εφόσον όλα τα φαρμακεία μπορούν να το κάνουν με τις προδιαγραφές που θα απαιτηθούν, θέλουμε μια αμοιβή, γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε δωρεάν τεστ» δήλωσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Την επόμενη βγήκε ο υπουργός και είπε ότι θα γίνεται δωρεάν η διάθεση των τεστ από τα φαρμακεία, αλλά μιλούσε για άλλα τεστ» επεσήμανε ο κ. Λουράντος.

«Είναι ψευδέστατο, υποβαλλόμενο και καταγγελόμενο από εμένα ότι εμείς οι φαρμακοποιοί ζητήσαμε 15 ευρώ για το self test, εμείς μιλούσαμε για το covid test»

, συμπλήρωσε και σημείωσε ότι «ήθελαν να πλήξουν εμένα και τα φαρμακεία».

«Όποιος χρησιμοποιεί το φαρμακείο πρέπει να πληρώνει και κάτι», πρόσθεσε, αφού όπως εξήγησε «έρχεται κάποιος να πάρει το τεστ να το περάσουμε σε πλατφόρμα, να το ορίσουμε, να του γράψουμε τις οδηγίες, να του πούμε πώς θα γίνει».

«Είναι φλου όλα τα πράγματα» ανέφερε ο κ. Λουράντος. «Πώς θα πάρουμε τα τεστ, μέσω ποιου συστήματος και πόσα θα πάρει ο καθένας;», διερωτήθηκε.

«Δεν πρέπει η κυβέρνηση να μας δώσει ένα αντίτιμο; Πόσο κάνει το τεστ 2,50; 3 ευρώ; 2,80; 30 λεπτά, 50 λεπτά;…» πρόσθεσε.

«Εμείς πρέπει να το παραγγείλουμε, να το πάρουμε, να το βάλουμε σε ειδικό μέρος, να έρθει ο πολίτης, να τον περάσουμε με τον ΑΜΚΑ στην πλατφόρμα, να του δώσουμε τις οδηγίες όλα αυτά κοστίζουν και πληρώνουμε υπαλλήλους», κατέληξε.

protothema.gr