Σπουδαίο ντέρμπι στο Μόναχο: Γαλλία εναντίον Γερμανίας
2 years, 10 months ago
6

Μεγάλη «μάχη» απόψε (22:00, ΑΝΤ1)! Στην τελευταία μέρα, στο τελευταίο ματς της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Euro 2020, η Γερμανία θα φιλοξενήσει απόψε τη Γαλλία στην «Allianz Arena» του Μονάχου για τον 6ο όμιλο. Ουσιαστικά γηπεδούχος θα είναι η Γερμανία. Ωστόσο, τυπικά γηπεδούχος είναι η Γαλλία, καθώς αναγράφεται πρώτη.

Συνήθως αυτές οι δύο υπερδυνάμεις του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου «κονταροχτυπιούνται» στα νοκ άουτ μεγάλων διοργανώσεων. Τώρα όμως ήρθε η ώρα… να τα πουν και σε πρεμιέρα Euro!

Οι «τρικολόρ» προέρχονται από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας. Και θέλουν να γίνουν… Ισπανία κατακτώντας και αυτό το Euro. Ό,τι είχε κάνει δηλαδή η «φούρια ρόχα» το 2010 (Μουντιάλ) και το 2012 (Euro). Βέβαια, η Γαλλία το έχει ξανακάνει αυτό! Να κατακτήσει Μουντιάλ και Euro μετά στο καπάκι. Τη διετία 1998-2000. Πριν από 20 χρόνια δηλαδή.

Η Γερμανία είναι σε μεταβατική φάση, καθώς προέρχεται από μία κάκιστη πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Σε έναν όμιλο με Νότια Κορέα, Σουηδία και Μεξικό, τα «πάντσερ» κατέλαβαν την… τελευταία θέση! Τώρα όμως, με τη στήριξη 14.000 οπαδών σε κάθε ματς του ομίλου, ευελπιστούν σε κάτι πολύ καλύτερο.

Τυχερός είναι ο Ντιντιέ Ντεσάν καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές του είναι διαθέσιμοι. Καρίμ Μπενζεμά και Αντουάν Γκριεζμάν ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους. Από την άλλη πλευρά, ο Γιόακιμ Λεβ (τελευταία του διοργάνωση στον πάγκο της Εθνικής) δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γκορέτσκα.

Ουγγαρία και Πορτογαλία συμπληρώνουν τον όμιλο, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται στη Βουδαπέστη στις 19:00. Φυσικά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή από το 2016, αν και γνωρίζει πως αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί. Όχι όμως και ακατόρθωτο. Οι «μαγυάροι» είναι το αουτσάιντερ του ομίλου και δεν ελπίζουν για πολλά πράγματα. Θα προσπαθήσουν να κάνουν το… θαύμα όμως.

in.gr