Στέφανος Τσιτσιπάς: Αποσύρθηκε από τον αγώνα στο ATP CUP
2 years, 3 months ago
6

Δεν αγωνίστηκε τελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ATP CUP. Όπως αναφέρει η διοργάνωση ο Έλληνας τενίστας, λόγω του τραυματισμού του στον αγκώνα επέλεξε να αποσυρθεί και αντικαταστάθηκε από τον Αριστοτέλη Θάνο, στον αγώνα κατά της Πολωνίας.

 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Οι πόνοι τα τελευταία χρόνια και το χειρουργείο στον αγκώνα – “Είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή”

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο Sky Sport Ιταλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε για τη χειρουργική επέμβαση στην οποία  υποβλήθηκε, εξηγώντας πως το πρόβλημα στον αγκώνα του τον περιόριζε τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ωστόσο και στον Νόβακ Τζόκοβιτς και το θέμα του εμβολιασμού.

“Ήταν δύσκολο. Ο αγκώνας είναι πολύ καλύτερα, αλλά ήταν κάτι που δεν είχα βιώσει στο παρελθόν. Είμαι πολύ χαρούμενος που η εγχείρηση πήγε καλά, είχα την τύχη να βρω έναν καλό χειρουργό στην Ελβετία, τον Frank Denzler, που με βοήθησε. Είναι επαγγελματίας σε αυτόν τον τομέα, έχει βοηθήσει κι άλλους τενίστες να ξεπεράσουν παρόμοιους τραυματισμούς, οπότε στάθηκα τυχερός σ’ αυτό το κομμάτι”, είπε ο Τσιτσιπάς σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το Ντουμπάι, όπου και πραγματοποιεί την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν.
Είπε ότι ο τραυματισμός αυτός τον ταλαιπωρούσε για δυο χρόνια, σημειώνοντας πως όλο αυτό το διάστημα έπαιζε με πόνους. Όπως ανέφερε, προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό του, συνεπώς δεν χρησιμοποιούσε όλους τους μύες του και περιοριζόταν αρκετά στο παιχνίδι του.

“Είχα την καλύτερη δυνατή ανάρρωση ώστε να επιστρέψω στο γήπεδο όσο γινόταν πιο γρήγορα, γιατί αγαπώ αυτό το άθλημα και ειλικρινά θέλω πολύ να με δω να αγωνίζομαι στο 100% μου, χωρίς φόβο για να τραυματιστώ ξανά, χωρίς να περιορίζομαι σε κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις, κάτι που με περιόρισε τα δυο τελευταία χρόνια και ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ και πνευματικά.

Για μένα είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή, ένιωθα πόνο τα τελευταία δυο χρόνια που έπαιζα. Έπιασα ξανά ρακέτα πριν από μια εβδομάδα και είμαι πολύ χαρούμενος με το πώς πηγαίνει. Χρησιμοποιώ έναν μυ που σχεδόν δεν ήξερα ότι είχα, επειδή δεν τον χρησιμοποιούσα για να προστατεύσω την άρθρωση. Άλλαξα το στυλ παιχνιδιού μου.” τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

enikos.gr