Στην Μακάμπι Τελ Αβίβ ο Σφαιρόπουλος -«Εχω μεγάλους ώμους για να διαχειριστώ την πίεση»
6 months, 20 days ago
6

Περήφανος που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μακάμπι Τελ Αβίβ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Έλληνας τεχνικός πρώην του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε την ευκαιρία αυτή, αναφέρθηκε στην πίεση που υπάρχει και στα όσα χρειάζεται να αλλάξει η «ομάδα του λαού»

Αναλυτικά όσα τόνισε στην κάμερα του Sport5 ενόψει του ντεμπούτου με την Αναντολού Εφές (Τρίτη, 19:00):

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση για την ευκαιρία. Η Μακάμπι είναι ένα από τα κλαμπ στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσεκτ και είναι μεγάλη τιμή να είμαι προπονητής της. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και πιστεύω σε αυτή και τους παίκτες. Χρειάζεται να καταλάβουμε τι απαιτείται να γίενι και να βγάλουμε την ομάδα από την κατάσταση αυτή.

Είπα στους παίκτες λίγα πράγματα σχετικά με την φιλοσοφία μου. Ξέρω ότι η Μακάμπι είχε σπουδαίο προπονητή, τον Νέβεν Σπάζια, που είχε επιτυχίες και εδώ και με άλλες ομάδες στο παρελθόν. Έχω μεγάλο σεβασμό για αυτόν και είναι καλός φίλος, αλλά αυτή είναι η ζωή του προπονητή. Καθένας ξέρει ότι η Μακάμπι είναι δύσκολη ομάδα για να προπονείς. Δεν είναι εύκολος σύλλογος. Είμαι έτοιμος για την πίεση που θα έρθει. Δεν θέλω να πάρω παίκτες που θα σκέφτονται μόνο το μπάσκετ. Είμαι υπεύθυνος για τα αποτελέσματα και έχω μεγάλους ώμους για να διαχειριστώ την πίεση. Στην Ελλάδα επίσης ο ρόλος του προπονητή είναι απαιτητικός και πρέπει να ξεπεράσει δύσκολες καταστάσεις σαν αυτή. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Ισραήλ γιατί έχω καλή σχέση πολλούς προπονητές από εδώ. Ήμουν βοηθός στους Σβι Σερφ και Πίνι Γκέρσοον. Ξέρω το μπάσκετ της χώρας και πως πρόκειται για δύσκολο πρωτάθλημα.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αλλάξουμε την πνευματική κατάσταση των παικτών και την ατμόσφαιρα, να προσπαθήσω να τους δώσω ψυχολογική ώθηση και να προσθέσω λίγα στοιχεία στην επίθεση και την άμυνα, τα οποία είναι πιο κοντά στην δική μου φιλοσοφία».

Για το αν είναι ρεαλιστικός ο στόχος των πλέι οφ της Euroleague: «Είναι μία καλή ερώτηση. Ο μόνος μας στόχος είναι το επόμενο παιχνίδι. Έτσι θα δουλεύουμε πλέον. Δεν δίστασα γιατί ξέρω ότι πρόκειται για σπουδαίο κλαμπ. Είμαι περήφανος. Ο κόσμος χρειάζεται να υποστηρίξει την ομάδα. Γνωρίζω πως είναι απογοητευμένοι αλλά είναι μόλις η αρχή της σεζόν. Θέλω να τους καλέσω να ενισχύσουν την προσπάθειά μας. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος, η Μακάμπι ποτέ δεν παραδίδεται».