Το βατερλό του ΛεΜπρόν είναι οι φετινοί Λέικερς
1 year, 11 months ago
6

Οι Λέικερς βρίσκονται πολύ κοντά στην αποτυχία, καθώς πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να κλέψουν τη 10η θέση από τους Σπερς για να μπουν στo Play In tournament της σεζόν

Οι Λος Άντζελες Λέικερς βρίσκονται πολύ κοντά στο να μην καταφέρουν να μπουν στo Play In tournament του ΝΒΑ, καθώς πλέον η κατάσταση δε βρίσκεται στα χέρια τους και έτσι θα πρόκειται για μια από τις χειρότερες χρονιές της ομάδας στο ΝΒΑ.

Μεγάλο φαβορί για τη δέκατη θέση της Δύσης, που οδηγεί σε play in, είναι οι Σπερς απέναντι στους Λέικερς. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς με ρεκόρ 33-45 έχει πλέον αποκτήσει σαφές προβάδισμα κόντρα στην παρέα του ΛεΜπρόν Τζέιμς, που ακολουθεί με 31-47.

Η ομάδα του Λος Άντζελες στα δέκα τελευταία παιχνίδια μετρά έξι συνεχόμενες ήττες, ενώ στα τελευταία δώδεκα ματς έχει καταφέρει να πάρει μόνο δύο νίκες.

Έτσι, με τα τωρινά δεδομένα μοιάζει απίθανο να καταφέρει να κλέψει τη 10η θέση από τους Σαν Αντόνιο Σπερς και να διεκδικήσει μια θέση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Πλέον απομένουν τέσσερις αγωνιστικές και για τις δύο ομάδες και για τους Λος Άντζελες Λέικερς μόνο ένα θαύμα μπορεί να τους σώσει, αν και πάλι όλα εξαρτώνται από τους Σαν Αντόνιο Σπερς για το ποια ομάδα θα πάρει το εισιτήριο για την είσοδο στo Play In tournament του ΝΒΑ.

Στα παιχνίδια που απομένουν οι Λέικερς θα αντιμετωπίσουν τους Φοίνιξ Σανς εκτός έδρας, τους Γουόριορς εκτός, τους Θάντερ εκτός, ενώ θα έχουν μόνο ένα εντός έδρας παιχνίδι, αυτό κόντρα στους Νάγκετς. Η ομάδα του Λος Άντζελες θέλει μόνο νίκη και στα τέσσερα αυτά παιχνίδια ειδάλλως αποχαιρετά όποια πιθανότητα έχει για να πάρει το εισιτήριο για τo Play In tournament του ΝΒΑ. Από εκεί και πέρα, αν καταφέρει να πάρει και τα τέσσερα παιχνίδια, η τύχη της κρίνεται αποκλειστικά από τα αποτελέσματα των Σπερς.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Σαν Αντόνιο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει να αντιμετωπίσει τους Νάγκετς εκτός έδρας, τους Τίμπεργουλβς πάλι εκτός και έχει και δύο παιχνίδια εντός έδρας απέναντι στους Γουόριορς και τους Μάβερικς. Αν το Σαν Αντόνιο νικήσει σε δύο από αυτά τα ματς, τότε θα είναι και η ομάδα που θα πάρει το εισιτήριο για το Play In tournament. Αν πάρει δύο νίκες στα τέσσερα παιχνίδια θα ανέβει στο 35-47 και θα έχει το ίδιο ρεκόρ με τους Λέικερς υπό την προϋπόθεση να κάνουν αυτοί το 4/4, ωστόσο υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Η μοναδική περίπτωση να πάρουν οι Λέικερς το εισιτήριο για το Play In tournament του ΝΒΑ είναι η ομάδα του Λος Άντζελες να κάνει το 4/4 στα παιχνίδια που απομένουν και οι Σπερς το 1/4, ώστε να έχουν μία νίκη περισσότερη, δηλαδή ρεκόρ 35-47 έναντι 34-48. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι Λέικερς πρέπει να κάνουν τρεις νίκες περισσότερες από τους Σπερς για να βρεθούν στο Play In tournament.

Το πρόγραμμα των Λέικερς
6/4: Σανς-Λέικερς

8/4: Γουόριορς-Λέικερς

9/4: Λέικερς-Θάντερ

11/4: Νάγκετς-Λέικερς

Το πρόγραμμα των Σπερς

6/4: Νάγκετς-Σπερς

8/4: Τίμπεργουλβς-Σπερς

10/4: Σπερς-Γουόριορς

11/4: Μάβερικς-Σπερς

in.gr