Τσιτσιπάς: Ακολούθησα ότι ήταν απαραίτητο για να έρθω στην Αυστραλία – Τι είπε για το εμβόλιο
2 years, 3 months ago
6

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κάνει ήδη τις προπονήσεις του στην Αυστραλία δεν θέλησε να χαρακτηρίσει την απόφαση του Νόβακ Τζόκοβιτς για το εμβόλιο.

“Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος. Θα έλεγα ότι οι περισσότεροι παίκτες σέβονται την απόφασή του” δήλωσε ο Έλληνας τενίστας.

Ο 20 φορές πρωταθλητής Γκραν Σλαμ έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής τους τελευταίους μήνες, καθώς αρνείται συνεχώς να δηλώσει δημόσια το καθεστώς εμβολιασμού του για τον Covid-19.

Οι πρώτες αμφιβολίες προέκυψαν όταν ανακοινώθηκε ότι για τη συμμετοχή στο Australian Open οι παίκτες θα έπρεπε να είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να αγωνιστούν, μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως «εκβιασμός» από τον πατέρα του Νόβακ, Srdjan.

Παρά το γεγονός ότι δεν αποκάλυψε δημόσια αν είχε εμβολιαστεί ή όχι, ο Τζόκοβιτς μπήκε τόσο στην ομάδα του ATP Cup της Σερβίας όσο και στη λίστα συμμετοχής του Australian Open. Ωστόσο, ο διευθυντής του τουρνουά Craig Tiley υπενθύμισε στους ανθρώπους ότι «όλοι μπαίνουν στη λίστα συμμετοχής, δεν είναι λίστα δεσμεύσεων».

NOVAK DJOKOVIC (SRB)
MADRID OPEN, MAGIC BOX, MADRID, SPAIN, 2019
ATP 1000, WTA PREMIER MANDATORY
MEN & WOMEN
© TENNIS PHOTO NETWORK

Καθώς το ATP Cup και το «Happy Slam» πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο, ο Τζόκοβιτς πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το ATP Cup, βυθίζοντας σε περαιτέρω αμφιβολία τη συμμετοχή του στο Australian Open.

Ο συμπαίκτης του στην Εθνική Ντούσαν Λάγιοβιτς αποκάλυψε ότι ο Τζόκοβιτς «περιμένει μια απόφαση» καθώς προσπαθεί να εμφανιστεί στο πρώτο Grand Slam της σεζόν και να υπερασπιστεί το στέμμα του.

Σε συνέντευξή του στο Sky Sports Italy, ο Τσιτσιπάς είπε ότι “αν [ο Τζόκοβιτς] πιστεύει ότι δεν είναι έτοιμος να παίξει εδώ [Αυστραλία] για οποιονδήποτε λόγο, είναι επιλογή του. Το σέβομαι. Ο καθένας έχει την ελευθερία να αποφασίσει. Νομίζω ότι οι περισσότεροι παίκτες σέβονται την επιλογή του. Έχει την ελευθερία να επιλέξει. Οι κανόνες είναι κανόνες και οι κανόνες θεσπίζονται για συγκεκριμένο σκοπό και λόγο”.

“Υπάρχουν λοιπόν ορισμένες παράμετροι που πρέπει να ακολουθηθούν για να γίνουν ορισμένα πράγματα. Αν λοιπόν κάποιοι παίκτες αποφασίσουν να μην τους ακολουθήσουν, είναι δική τους επιλογή. Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστό ή λάθος.  Ακολούθησα ότι ήταν απαραίτητο για να έρθω στην Αυστραλία” υποστήριξε ο Τσιτσιπάς.

“Δεν προωθώ τον εμβολιασμό, αλλά δεν είμαι εναντίον του. Υποστηρίζω όποιον θέλει να το κάνει. Δεν είμαι γιατρός, είμαι αθλητής και η προοπτική μου μπορεί να μην είναι η καλύτερη όσον αφορά την ιατρική. Θα εμβολιαστώ φέτος. Το κάνω για να έχω μια κανονική ζωή” υπογράμμισε.

enikos.gr