200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα Μπάιντεν -Μακρόν προς τους Έλληνες
3 years, 5 days ago
6

Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα των προέδρων των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Τζο Μπάιντεν και Εμανουέλ Μακρόν, αντίστοιχα προς τον ελληνικό λαό θα μεταδοθούν αύριο, με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τα ξεχωριστά μηνύματα θα μεταδοθούν από την συχνότητα της ΕΡΤ, πριν την μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση και θα τονίζουν τις σχέσεις των χωρών αυτών με την Ελλάδα και τις διαχρονικές αξίες που συνδέουν τους λαούς μας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως σήμερα από την συχνότητα της ΕΡΤ1, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα μεταδοθεί συνέντευξη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν στον Νίκο Αλιάγα.

Επίσης, αύριο το βράδυ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν. Θα πρόκειται για την πρώτη επίσημη επικοινωνία των δύο ανδρών από την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον κ. Μπάιντεν και θα ακολουθήσει της συμμετοχής του στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία και έχει προσκληθεί.

Σημειώνεται ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά μετά από την ορκωμοσία του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

protothema.gr