25η Μαρτίου : Στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού η ελληνική σημαία από τον δήμαρχο Γλυφάδας
3 years, 8 days ago
6

Η μεγαλύτερη σημαία -τέσσερις φορές πιο μεγάλη από αυτήν που είχε τοποθετηθεί την 28η Οκτωβρίου- κυματίζει στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού.

Είναι κατασκευασμένη με ειδικό γαιόπανο από κάτω, ώστε να προστατεύεται και να παραμείνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι ορατή από παντού και το βράδυ φωτίζεται.

«»Η Σημαία μας. Όπως λέει ο ποιητής, »όπου σ’ αντικρίζω, με λαχτάρα σταματώ, υπερήφανα δακρύζω, ταπεινά σε χαιρετώ»» αναφέρει στο Facebook του ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Η ελληνική σημαία θα κυματίζει πάντοτε ψηλά. Για να θυμίζει ότι χάρη στον αγώνα και στις θυσίες των Ηρώων του ’21 η πατρίδα μας είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας και προσθέτει: «Στη Γλυφάδα μας, σήμερα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, βάλαμε τη σημαία μας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. 4.000 τετραγωνικά, η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ. Για να είναι ορατή από παντού. Εκεί θα μείνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, τιμώντας τους άνδρες και τις γυναίκες που έδωσαν και κέρδισαν τον αγώνα για τη λευτεριά. Χρόνια πολλά Ελλάδα».