25η Μαρτίου : Συγκίνηση από την έπαρση της γαλανόλευκης σημαίας στην Ακρόπολη
3 years, 4 days ago
6

Τον Εθνικό Ύμνο έψαλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή – Συγκινητικές στιγμές στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης

Ξεκίνησε η τελετή της επίσημης έπαρσης της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στην οποία θα παραστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα με την έπαρση της Γαλανόλευκης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ανοίγει και επίσημα το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Η προεδρική φρουρά και η μπάντα των ενόπλων δυνάμεων πήρε από νωρίς θέση στο Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Το σκηνικό στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης είναι επιβλητικό.

Τον Εθνικό Ύμνο έψαλε η διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή.

Τα λίγα αυτά λεπτά της έπαρσης της σημαίας και του Εθνικού Υμνου ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους απανταχού Ελληνες και όχι μόνο. Η επιβλητική φωνή της κ. Ζαννή, το σκηνικό του Ιερού Βράχου του παγκόσμου αυτού συμβόλου καθώς και η γαλανόλευκη που κυμάτιζε προκάλεσε δέος. 

Σημειώνεται πως η Αναστασία Ζαννή, έχει ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο ανοίγοντας την παρέλαση στη Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ, για τέσσερις συνεχείς χρονιές ως τιμώμενη καλεσμένη από την ομογένεια, παρουσία της προεδρικής φρουράς, των ομογενών και των επισήμων φορέων. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που θα τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο στην Ελλάδα για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 09:20 θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τους ξένους ηγέτες, θα ακολουθήσει ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων και επιθεώρηση τιμητικού αγήματος.

Η στρατιωτική παρέλαση

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και η οποία φέτος – σύμφωνα και με το ΓΕΕΘΑ – έχει στόχο να εκπέμψει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να διασφαλίσουν την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ως άξιοι συνεχιστές των ηρώων του 1821. 

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας, δυστυχώς το κοινό δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει από κοντά την παρέλαση, ωστόσο η ΕΡΤ, που έχει αναλάβει όπως κάθε χρόνο την κάλυψή της υπόσχεται μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών για όλους τους τηλεθεατές.   

in.gr