5 αθηναϊκά ζαχαροπλαστεία με φανταστικά γλυκά χωρίς ζάχαρη
2 years, 3 months ago
6

Ίσως σήμερα η ιδέα ενός γλυκού που δεν περιέχει ζάχαρη να είναι μία αρκετά συνηθισμένη επιλογή για όσους επιθυμούν να προσέξουν τη διατροφή τους ή για εκείνους που δεν τους επιτρέπεται, για ιατρικούς λόγους, να καταναλώσουν ζάχαρη.

Μία εκδοχή που είναι διαθέσιμη σε αρκετά ζαχαροπλαστεία, ακόμα και εστιατόρια, της πόλης και ένα επιδόρπιο που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι απλά με την προσθήκη άλλων γλυκαντικών, με τη στέβια να ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτά.

Δεν ήταν πάντα έτσι. Πριν από αρκετά χρόνια η δημιουργία ενός light γλυκίσματος χωρίς ίχνος ζάχαρης αποτελούσε μία αληθινά πρωτοποριακή υπόθεση, που προσέφερε τη δυνατότητα σε άτομα τα οποία στερούνται τα γλυκά να αρχίσουν να τα απολαμβάνουν τακτικά χωρίς ενοχές. Πλέον τα ζαχαροπλαστεία που ειδικεύονται στον συγκεκριμένο τομέα παρασκευής γλυκών δεν είναι λίγα και προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα επιλογών, από τις κλασικές τούρτες και πάστες μέχρι εποχιακά γλυκά χωρίς ζάχαρη: μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτα.

Παρακάτω θα βρείτε 5 από τα πιο δημοφιλή και γνωστά, εκεί όπου η απόλαυση ενός πεντανόστιμου γλυκού θα πάψει να επηρεάζει σημαντικά τον μεταβολισμό σας.

Φύσις

Ένα από τα πρώτα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που έφτιαξαν γλυκά χωρίς ζάχαρη, το Φύσις άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κατάστημα της Αγίας Παρασκευής το 2009 από δύο αδέλφια με αγάπη και πίστη στις αγνές πρώτες ύλες και στα εξαιρετικά, βιολογικά συστατικά που κάνουν ένα γλυκό αληθινά μοναδικό.

Αρχικά το κατάστημα επί της οδού Μεσογείων 450 πρόσφερε στους πελάτες του υγιεινά γλυκά με καστανή ζάχαρη, χωρίς προσθήκη κρέμας γάλακτος αλλά σύντομα επεκτάθηκε στη δημιουργία ακόμα πιο «ελαφριών» γλυκών και πλέον στο Φύσις θα βρείτε όλα τα αγαπημένα σας γλυκά στην δική τους εκδοχή χωρίς ζάχαρη, αλλά και χωρίς γλουτένη.

Photo:Φύσις
Photo:Φύσις

Λαμβάνοντας πολύτιμες συμβουλές από την Ομοσπονδία Ατόμων με διαβήτη, αλλά και από την Ομοσπονδία Ατόμων με Κοιλιοκάκη ο Νεκτάριος και Γιάννης Νταλιάνης παραμένουν πιστοί στο όραμά τους να καλύψουν αποτελεσματικά την ανάγκη των ανθρώπων που δεν μπορούν να καταναλώσουν ζάχαρη, υδατάνθρακες ή λιπαρά, παράγοντας μία μεγάλη ποικιλία γλυκών τα οποία απευθύνονται και σε άτομα με αλλεργίες, αλλά και σε όσους δεν κάνει να φάνε γλουτένη ή λακτόζη.

Εννοείται πως στο Φύσις θα βρείτε και τα πιο αγαπημένα, χριστουγεννιάτικα γλυκά: κορμό χωρίς ζάχαρη, μελομακάρονα χωρίς χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη, κουραμπιέδες χωρίς ζάχαρη ή γλουτένη και, βέβαια, την απαραίτητη βασιλόπιτα σε εκδοχή τόσο χωρίς ζάχαρη όσο και χωρίς γλουτένη, ενώ φέτος το εμβληματικό γλυκό της Πρωτοχρονιάς θα είναι εδώ διαθέσιμο και σε vegan εκδοχή.

Λεωφόρος Κηφισίας 98, Μαρούσι, 2114069267
Λεωφόρος Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, 2106090740

Περισσότερα στο fysis.gr/ta-glika-mas/epoxika/

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη/Photo:Facebook
Photo:Facebook

Fresh

Δηλώνοντας ότι η αισθητική στα γλυκά που επιλέγουμε είναι «τρόπος ζωής», η μεγάλη αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Fresh φτιάχνει εδώ και πολλά χρόνια πεντανόστιμα γλυκά με γαλλικό αέρα και ένα packaging που από μόνο του θα σάς κάνει να θέλετε να φάτε το περιεχόμενο. Όμορφές και θελκτικές οι τούρτες, οι πάστες και οι τάρτες των Fresh εξερευνούν νέους δρόμους στην ανάδειξη της ζαχαροπλαστικής τέχνης και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Κάνοντας αυτά τα μοντέρνα γλυκά ένα ιδανικό δώρο σε γιορτές φίλων, αλλά και μία νόστιμη προσθήκη στο τραπέζι σας.

Κέικ χωρίς ζάχαρη/Photo:Facebook
Tαρανδάκι με 0% ζάχαρη/Photo:Facebook

Τα γνωστά ζαχαροπλαστεία έχουν «ανοίξει» τις δραστηριότητες τους και στην παραγωγή γλυκών χωρίς ζάχαρη και γλουτένη, δημιουργώντας μία μεγάλη ποικιλία από κέικ, τούρτες παγωτά και σοκολατάκια 0%, μία απόλαυση δίχως ενοχές που έρχεται πάντα μέσα σε μία ιδιαίτερα ελκυστική συσκευασία. Ξεχωρίζει το κέικ πορτοκάλι χωρίς ζάχαρη, ένα τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό καφέ, το κέικ με διπλή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη και, φυσικά, εν όψει γιορτών η βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη, αλλά και ένα απίθανο σοκολατένιο light ταρανδάκι 0%.

Bέβαια, στα Fresh θα βρείτε θεματικά γλυκά για κάθε γιορτή του χρόνου, από το Πάσχα έως το παιχνιδιάρικο Halloween, με το ανάλογο decor για να σας βάλει στο κλίμα της εκάστοτε περιόδου. Και, βέβαια, υπάρχουν και τα ειδικά πακέτα, που περιλαμβάνουν διάφορα είδη γλυκών, σε συμφέρουσα τιμή, το τέλειο δώρο για μία μέρα ξεχωριστή.

Για τα καταστήματα της αλυσίδας δείτε εδώ

Περισσότερα στο order-freshpatisserie.gr/

Σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη στο Slim Bites/Photo:Facebook
Photo:Facebook

Slim Bites

Μπορεί σήμερα το γλυκαντικό στέβια να είναι ευρέως διαδεδομένο και στην Ελλάδα, ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του 2010 τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά. Ήταν τότε που μία αρχιτέκτονας, η Εύα Τούμπη, είχε την ιδέα να δημιουργήσει «ελαφριά» γλυκά χωρίς ζάχαρη με στέβια ως υποκατάστατο. Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στην Παιανία και από τότε έχουν «ξεπεταχτεί» 5 καταστήματα franchise σε μεγάλες περιοχές της Αττικής.

Στα Slim Bites υπάρχει και ο αριθμός των θερμίδων μπροστά από κάθε γλυκό/Photo:Facebook
Photo:Facebook

Κάπως έτσι στα Slim Bites θα βρείτε γλυκά τόσο χωρίς ζάχαρη, όσο και χωρίς γλουτένη, αλλά και vegan δημιουργίες. Με άλλα λόγια, ο παράδεισος όλων όσων θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους, μα δεν μπορούν να αντισταθούν, που και που, στην απόλαυση ενός ωραίου γλυκού. Μάλιστα, στα καταστήματα υπάρχει και ο αριθμός των θερμίδων μπροστά από κάθε γλυκό για εκείνους που κρατούν σημειώσεις και θέλουν να ξέρουν τι καταναλώνουν.

Εδώ θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από πάστες, μπισκότα και πρωτότυπα σαντουιτσάκια με σοκολάτα, αλλά και τούρτες δίχως προσθήκη ζάχαρης στο εσωτερικό τους. Ωστόσο το εξωτερικό τμήμα είναι καλυμμένο από ζαχαρόπαστα κάτι που διευκρινίζεται, άλλωστε, και από τους υπεύθυνους του καταστήματος.

Βριλήσσια: Λ. Πεντέλης 59, 210 6646716
Νέο Ψυχικό: Σολωμού 9, 210 6776764
Νέα Ερυθραία: Κηφισίας 373, 2106254165
Κολωνάκι: Πατριάρχου Ιωακείμ 37, 2107224757
Γλυφάδα: Λαοδίκης 33-35, 2111196140

Περισσότερα στο slimbites.gr/el/

Katamaya Sweet & Savory

Μπαίνοντας στο μεγάλο, όμορφο κατάστημα στον Φάρο του Ψυχικού θα νιώσετε σαν να έχετε μπει μόλις σε πολύχρωμο παιδικό πάρτι, αφού στο Katamaya Sweet & Savory δεν γίνεται να μην σας κλέψουν την προσοχή οι καταπληκτικές τούρτες, στολισμένες με ένα σωρό υπέροχα σχέδια και καλυμμένες με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Κι αν αυτό που αναζητάτε είναι έναν τρόπο για να κάνετε την τούρτα για τα γενέθλια του παιδιού σας πιο υγιεινή και «ελαφριά» τότε, σίγουρα, βρίσκεστε στο σωστό μέρος, καθώς όλες οι τούρτες που θα δείτε στις γυαλιστερές βιτρίνες μπορούν να γίνουν και χωρίς ζάχαρη, με μοναδική «αμαρτία» την απαραίτητη προσθήκη της ζαχαρόπαστας στο εξωτερικό μέρος.

Εδώ, όμως, θα βρείτε και πολλές γεύσεις παγωτού χωρίς ζάχαρη και γιορτινά μελομακάρονα τα οποία σιροπιάζονται με αγαύη, ενώ το κατάστημα φτιάχνει και πολύ ωραίο καφέ. Μπόνους το γεγονός ότι υπάρχουν και λίγα γλυκά χωρίς ίχνος γλουτένης, τα οποία, μάλιστα, κατασκευάζονται σε ξεχωριστό εργαστήριο από τα υπόλοιπα για λόγους ασφαλείας.

Δημ. Βασιλείου 20, Ψυχικό, 2106711115
Λεωφόρος Μαραθώνος 113, Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Γέρακας, 21 0661 2216

Περισσότερα στο facebook.com/Katamaya-Sweet-Savory-1622348911396544/

Couel

Το 1922 η οικογένεια του Κωνσταντίνου Δημητρίου εγκαθίσταται από το Αϊδίνη της Μικράς Ασίας στην Αθήνα και αρχίζει την ενασχόληση με την παραγωγή κα το εμπόριο φύλλου κρούστας και κανταϊφιού, περνώντας σταδιακά και στη ζαχαροπλαστική. Κάπως έτσι γεννήθηκαν τα ζαχαροπλαστείο Couel, με πιο γνωστό το εμβληματικό μαγαζί στην οδό Ασκληπιού 109 και Τσιμισκή, τα οποία φτιάχνουν υπέροχα γλυκίσματα τα τελευταία 40 χρόνια.

Τα καταπληκτικά, τυλιχτά κεράσματα του είναι ξακουστά σε ολόκληρη την Αθήνα. Το ίδιο και τα ταρτάκια του παρέα με τα μικρά παστάκια μέσα σε ποτήρι, τα οποία τρώγονται δύο-δύο.

Στα καταστήματα Couel, όμως, θα βρείτε αρκετά προϊόντα χωρίς ζάχαρη: κεράσματα, βουτήματα, κέικ, αλλά και μους σοκολάτας, παγωτά και πανακότες. Επιπλέον υπάρχουν και νηστίσιμα γλυκά, νόστιμες vegan επιλογές, από τούρτες μέχρι κουλουράκια και υγιεινά κεράσματα.

Στα καταστήματα Couel, όμως, θα βρείτε αρκετά προϊόντα χωρίς ζάχαρη: κεράσματα, βουτήματα, κέικ, αλλά και μους σοκολάτας, παγωτά και πανακότες. Επιπλέον υπάρχουν και νηστίσιμα γλυκά, νόστιμες vegan επιλογές, από τούρτες μέχρι κουλουράκια και υγιεινά κεράσματα.

Ασκληπιού 109 και Τσιμισκή, Αθήνα, 21 0360 6220

Ιπποκράτους 30, Αθήνα, 21 0360 6220

Περισσότερα στο www.couel.gr/

travel.gr