Αχαΐα: Πήγε να τους πουλήσει σπίτι, αλλά τσέπωσε την προκαταβολή κι εξαφανίστηκε
3 years, 1 month ago
6

Το όνειρο της απόκτησης ενός σπιτιού έγινε εφιάλτης για ένα αντρόγυνο από περιοχή της Αχαΐας, καθώς ο άνθρωπος που εμπιστεύθηκαν για να αγοράσουν μια προκατασκευασμένη κατοικία, όχι μόνο δεν τους την παρέδωσε ποτέ, αλλά έβαλε και στην τσέπη τα ποσά που του έδωσαν ως προκαταβολή!

Το ζευγάρι εντόπισε σε μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης την αγγελία που είχε αναρτήσει ο δράστης για την πώληση ενός προκατασκευασμένου σπιτιού και επικοινώνησαν μαζί τους, εκφράζοντας την πρόθεσή τους να το αγοράσουν. Αφού συμφώνησαν στο αντίτιμο, ο φερόμενος ως πωλητής τους έπεισε να καταβάλουν ως προκαταβολή το ποσό των 11.580 ευρώ.

Οι επίδοξοι αγοραστές πλήρωσαν τα χρήματα τμηματικά, σε πέντε συναλλαγές, αλλά ο υποτιθέμενος πωλητής διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί τους. Έτσι, τον κατήγγειλαν στους αστυνομικούς της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον δράστη και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστου για απάτη μέσω διαδικτύου.

Απάτη με αγορά κινητού στη ΛέσβοΜέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο είχε αγοράσει ένα κινητό αξίας 90 ευρώ ένας 40χρονος από τη Λέσβο, ωστόσο δεν του εστάλη ποτέ παρ’ όλο που πέρασαν τρεις μήνες. Μετά την καταγγελία του στην Ασφάλεια Μυτιλήνης, διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ένας 42χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.