Άδωνις Γεωργιάδης: Τι απαντά για τον καβγά με τον Πολάκη
2 years, 2 months ago
6

«Δεν είναι για γέλια να κάνεις την Βουλή βόθρο επειδή ο κ. Πολάκης είναι αυτού του επιπέδου» σημείωσε o Αδωνις Γεωργιάδης

Για το περιστατικό που σημειώθηκε χτες στη Βουλή με τον Παύλο Πολάκη μίλησε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ήμουν καθισμένος με γυρισμένη πλάτη όταν ήρθε. Δεν τον είχα δει νωρίτερα. Έγιναν αυτά ενώπιον 30 δημοσιογράφων. Είναι δυνατόν ένας πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της αριστεράς, να εμφανίζεται σε έναν υπουργό που μισεί, για τους Χ λόγους αντιπαθεί, και να του λέει “θα έρθω να μιλήσουμε την Τρίτη να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι; Aυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή ο πολιτικός διάλογος στη Βουλή θα γίνεται για το αν φοράμε ή όχι τσίγκινο σωβρακάκι;» σχολίασε στον ΑΝΤ1 ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον καβγά με τον Παύλο Πολάκη στο καφενείο της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

«Κανονικά δεν θα απαντούσα έτσι, αλλά επειδή είμαι υπουργός απάντησα έτσι. Απάντησα θα σου κάνω αγωγή για 1 εκατ. ευρώ. Και μου λέει όπως αρχειοθετήθηκες έτσι εύκολα. Δεν ήρθαμε στα χέρια. Ο κ. Σπανάκης πράγματι εμφανίστηκε και μπήκε στη μέση για να μην εκτραχυνθεί το πνεύμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ερχόμασταν στα χέρια. Το λέω δημόσια και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ που είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σας εκφράζει ένας άνθρωπος που μπαίνει στο καφενείο και λέει να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι;» πρόσθεσε.

«Δεν είναι για γέλια να κάνεις την Βουλή βόθρο επειδή ο κ. Πολάκης είναι αυτού του επιπέδου» σημείωσε. «Αν εγώ δεν του απαντούσα θεσμικά και κόσμια, τι θα γινόταν;» συμπλήρωσε.

Πώς ανέβηκαν οι τόνοι

Υπενθυμίζεται πως οι δύο βουλευτές ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο και τελικά επενέβη η φρουρά για να αποφευχθεί η συμπλοκή και να πάρει έκταση το επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Παύλος Πολάκης πλησίασε προς το μέρος του Άδωνι Γεωργιάδη και του είπε ότι «την Τρίτη που θα έρθω (σ.σ. για τη συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου) να φοράς τσίγκινο».

Σε πολύ έντονο ύφος ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Θα σου τραβήξω αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ αν δεν μου ζητήσεις συγγνώμη»

«Να προσέχεις γιατί οι υποθέσεις όσο εύκολα αρχειοθετούνται (σ.σ. εννοεί τη Novartis) τόσο εύκολα ανασύρονται από το αρχείο» φέρεται να απάντησε ο Παύλος Πολάκης.

«Με απειλείς; Με απειλείς;» ήταν η ανταπάντηση του κ. Γεωργιάδη ενώ, επιχείρησε να παρέμβει πυροσβεστικά ο Νίκος Φίλης τραβώντας τον Παύλο Πολάκη, ωστόσο οι φωνές των εμπλεκόμενων ήταν τόσο δυνατές που ακούγονταν στους διαδρόμους της Βουλής με αποτέλεσμα να επέμβει η φρουρά του κοινοβουλίου για να τους χωρίσει.

Φωτογραφία από το άγριο επεισόδιο μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη στη Βουλή, έδειξε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τον Νίκο Στραβελλάκη.

Στη φωτογραφία διακρίνεται καθαρά ο υπουργός Ανάπτυξης καθισμένος με βουλευτές της ΝΔ και όρθιος δίπλα τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο πολιτικοί συγκρούστηκαν άγρια και χρειάστηκε να παρέμβει η φρουρά της Βουλής για να τους χωρίσει.

in.gr