Αεροπορική δεν θέλει να σeξουαλικοποιούνται οι αεροσυνοδοί: Αντικαθιστά τις γόβες με αθλητικά
2 years, 5 months ago
6

«Δεν θέλαμε οι γυναίκες αεροσυνοδοί μας να σeξουαλικοποιούνται» ανέφερε η επικεφαλής μάρκετινγκ της αεροπορικής εταιρείας

Μία από τις φθηνές αεροπορικές εταιρείες της Ουκρανίας, η SkyUp Airlines, επέλεξε να κάνει πιο άνετη τη δουλειά για το πλήρωμα καμπίνας, αλλάζοντας την στολή των αεροσυνοδών της.

«Δώδεκα ώρες όρθια, πετώντας από το Κίεβο στη Ζανζιβάρη και πίσω. Αν φοράς ψηλές γόβες, σου είναι πολύ δύσκολο να περπατήσεις μετά από αυτό. Αυτό περιλαμβάνει τέσσερις ώρες ελέγχων ασφαλείας και καθαρισμού», δηλώνει στο BBC η 27χρονη αεροσυνοδός Ντάριο Σολομενάγια.

Οι αερογραμμές αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τις γόβες με αθλητικά παπούτσια, ενώ παρελθόν αποτελούν και οι στενές φούστες που αντικαταστάθηκαν με παντελόνια.

«Η δουλειά μιας αεροσυνοδού δεν είναι τόσο ρομαντική. Είναι δύσκολη» εξηγεί στο BBC η επικεφαλής μάρκετινγκ της SkyUp, Μαριάννα Γκριγκοράς. «Δεν θέλαμε οι γυναίκες αεροσυνοδοί μας να σεξουαλικοποιούνται».

Η SkyUp δεν είναι η πρώτη εταιρεία που αλλάζει τον ενδυματολογικό κώδικα. Το 2019, η Virgin Atlantic είχε ανακοινώσει πως οι υπάλληλοι δεν θα ήταν πλέον υποχρεωμένες να φορούν makeup εν ώρα εργασίας. Η Japan Airlines διέκοψε τα υποχρεωτικά ψηλοτάκουνα, δίνοντας στους υπαλλήλους τους την επιλογή παντελονιού αντί για φούστας pencil ενώ και οι νορβηγικές αερογραμμές επέτρεψαν τα ίσια παπούτσια.