Αυτές τις Κυριακές θα είναι ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Τι θα ισχύσει για το 2023 Οι αλλαγές που έφερε η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων
25 days ago
6

Τα «πάνω – κάτω» έφερε η κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων με τις Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και τα σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα την πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 6 Νοεμβρίου θα ήταν ανοιχτά τα καταστήματα. Ωστόσο με την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν.

Με το άρθρο 6 του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις.

Όπως επισημαίνεται, ως εκπτωτικές περίοδοι, κατά τη διάρκεια των οποίων επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές, ορίζονται οι εξής:

Χειμερινές εκπτώσεις, (από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου) και Θερινές εκπτώσεις, (από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου)

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες ενδιάμεσες εκπτώσεις θεσπίστηκαν με νόμο το 2013 και προέβλεπαν την πραγματοποίηση εκπτώσεων το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ωστόσο στη συνέχεια αυξήθηκαν σε 15 οι ημέρες.

Συνεπώς μέχρι το τέλος του 2022 απομένουν δύο Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά:

  • την προτελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, 11 Δεκεμβρίου 2022
  • την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα), 18 Δεκεμβρίου 2022

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν τις παραπάνω ημέρες από τις 11 π.μ έως τις 6μμ. Ωστόσο το ωράριο λειτουργίας για τα εμπορικά κέντρα θα είναι διαφορετικό, δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ έως τις 8 μμ.

Καταστήματα-Εκπτώσεις: Οι Κυριακές του 2023

Οι Κυριακές που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα το 2023 είναι πέντε από επτά που ήταν έως τώρα.

Δηλαδή:

  • Την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 9 Ιανουαρίου αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11 πμ έως τις 6μμ
  • Την Κυριακή των Βαΐων, δηλαδή στις 2 Απριλίου αναμένεται να είναι ανοιχτά από τις 11 π.μ έως τις 4μμ
  • Την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 16 Ιουλίου αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11 πμ έως τις 8μμ
  • Την προτελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11π. έως τις 6μμ
  • Την τελευταία Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 17 Δεκεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσουν από τις 11π. έως τις 6μμ
pronews.gr

Επίσης δεν θα είναι ανοιχτά καταστήματα την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, δηλαδή στις 7 του μήνα και την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, δηλαδή στις 5 του μήνα καθώς έχει καταργηθεί ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων.