Αυτοί είναι οι Ρομά που «ξάφριζαν» τραπεζικούς λογαριασμούς – Διέπραξαν 231 απάτες με λεία πάνω από €1.400.000
1 year, 11 months ago
6

Οι απάτες γίνονταν κυρίως μέσω αγγελιών για πώληση οχημάτων και άλλων αγαθών και υπηρεσιών – Με τα χρήματα που αποκόμιζαν τα μέλη της οργάνωσης έκαναν dolce vita, αγόραζαν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης και σπίτια – Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε από την Ηγουμενίτσα και επεκτάθηκε σε  Πάτρα, Τρίπολη και Αργολίδα

Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των έξι Ρομά και του αλλοδαπού συνεργού τους που είχαν διαπράξει 231 ηλεκτρονικές απάτες σε όλη τη χώρα από το Νοέμβριο του 2020 και είχαν αποκομίσει πάνω από 1.400.000 ευρώ, δόθηκαν στην δημοσιότητα με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Οι απατεώνες είχαν συλληφθεί στις 13 Απριλίου από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο επιχείρησης που εκτελέστηκε μαζί με τις τοπικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Τρίπολη και Αργολίδα. Πρόκειται για τον 25χρονο Παναγιώτη Μόσχο από το Ναύπλιο, τον 20χρονο Βασίλειο Μόσχο από το Άργος, τον 38χρονο Χρήστο Καραγκούνη από το Ναύπλιο, τον 40χρονο Γεώργιο Μάγγα από την Πελέτα Αρκαδίας, τον 25χρονο Ilia Metellari από την Αλβανία, τον 26χρονο Θεμιστοκλή Μπασιλάρη από την Αθήνα και τον 51χρονο Μιχαήλ Καραγιάννη από τη Σπάρτη.

Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλου του βασικού πυρήνα της, καθώς και 15 περιφερειακά μέλη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτες με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ακόμη, εξακριβώθηκαν τα στοιχεία 117 κατόχων τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους μεταφέρονταν τα χρήματα.

Οι απάτες γίνονταν κυρίως μέσω αγγελιών για την πώληση οχημάτων και άλλων αγαθών και υπηρεσιών. Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα θύματα και αποσπούσαν τους προσωπικούς κωδικούς των τραπεζικών λογαριασμών τους, από τους οποίους μετέφεραν χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς συνεργών τους ή έκαναν ανάληψη μέσω ΑΤΜ. Με τα χρήματα που αποκόμιζαν τα μέλη της οργάνωσης έκαναν dolce vita, αγόραζαν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης και σπίτια ή τα επένδυαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν.

Στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ. φορτηγό, μια μοτοσικλέτα, τρεις τηλεοράσεις, έξι φορητοί υπολογιστές και τάμπλετ, μια κυνηγητική καραμπίνα, ένα αεροβόλο πιστόλι, τέσσερις τραπεζικές κάρτες, 25 κινητά, 14 πακέτα σύνδεσης καρτοκινητής τηλεφωνίας, τρεις κάρτες SIM και 3.180 ευρώ.

Δείτε τις  τις φωτογραφίες των έξι Ρομά και του αλλοδαπού συνεργού τους

egklimatiki-organwsi-7
egklimatiki-organwsi-6
egklimatiki-organwsi-5
egklimatiki-organwsi-4
egklimatiki-organwsi-3
egklimatiki-organwsi-2
egklimatiki-organwsi-1

protothema.gr