Αυτό είναι το πλοίο Νέαρχος που προσάραξε στο ηφαίστειο της Σαντορίνης [εικόνες & βίντεο]
1 year, 4 months ago
6

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απάντληση των περίπου 80 τόνων καυσίμων του φορτηγού πλοίου «Νέαρχος». 

Υπενθυμίζεται πως το πλοίο Νέαρχος προσάραξε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 27/10 σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νησίδας Νέας Καμένης Θήρας (ηφαίστειο), με δεκατρία μέλη πλήρωμα, πέντε επιβάτες και πέντε βυτιοφόρα οχήματα.

Το «Νέαρχος» έχει ήδη επιθεωρηθεί από δύτες, και η μικρή εισροή υδάτων που είχε προκληθεί στα διπύθμενα του πλοίου έχει σταματήσει.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή ευνοούν να ξεκινήσει η επιχείρηση αποκόλλησης του «Νέαρχος», ενώ στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία ρυμουλκά: το «Χρήστος 37», το «Καραπιπέρης 18», το «Βερνίκος Σίφνος» καθώς και μία φορτηγίδα.

Το «Νέαρχος» είχε αποπλεύσει από το Λαύριο για Σύρο-Τήνο-Μύκονο- Θήρα και επιστροφή.

Ποιο είναι το Νέαρχος 

Ναυπηγήθηκε στη Δανία και μετασκευάστηκε ολικώς στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2016. Έχει μήκος 81 μέτρα, 16 μέτρα πλάτος και 6 μέτρα ύψος. Το πλοίο ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 16-17 μιλίων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 25 μεγάλα φορτηγά και 20 επιβατηγά οχήματα ή 20 φορτηγά και 40 επιβατηγά οχήματα.

Το Νέαρχος έχει μήκος 81 μέτρα, 16 μέτρα πλάτος και 6 μέτρα ύψος. Ταξιδεύει με υπηρεσιακή ταχύτητα 16-17 μιλίων την ώραΤο Νέαρχος   Ναυπηγήθηκε στη Δανία και μετασκευάστηκε ολικώς στην Ελλάδα το πρώτο πεντάμηνο του 2016Η γέφυρα του πλοίου Νέαρχος

Βίντεο: santorinipress
Φωτογραφίες: ccl.gr/fleet/