Αγωνία για ζευγάρι Κουβανών στην Αθήνα – Έχουν να δώσουν σημεία ζωής από τον Ιανουάριο
2 years, 2 days ago
6

Πώς έφτασαν από τη Αβάνα στην χώρα μας – Εξαφανίστηκαν χωρίς εξηγήσεις προκαλώντας ανησυχία σε γνωστούς και φίλους

Αγωνία επικρατεί στην κουβανική κοινότητα στην Αθήνα για ζευγάρι Κουβανών το οποίο αγνοείται από τον περασμένο Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ο Λουίς Ντάνιελ και η φίλη του Γιουμιλα, σύμφωνα με αναφορές φιλικών τους προσώπων, έφυγαν από την Αβάνα πριν από περίπου 3,5 μήνες με προορισμό την Αθήνα, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Οι δύο νέοι Κουβανοί φέρονται να ταξίδεψαν σε χώρα της ανατολικής Ευρώπης και από κει έφτασαν στην Ελλάδα και βρίσκοντας τρόπο να διασχίσουν στα σύνορα, έφτασαν στην Αθήνα. Μια κάτοικος Αβάνας ανέφερε ότι το ζευγάρι μοιράστηκε αρχικά το ενοίκιο σε διαμέρισμα μαζί με τον γιο της και πως όλα πήγαιναν καλά. Όμως στη πορεία τα ίχνη του ζευγαριού χάθηκαν.

kouvanoi-athina-1
kouvanoi-athina-12
kouvanoi-athina-14

«Οι γονείς τους έχουν να μιλήσουν μαζί τους από τον περασμένο Ιανουάριο και ανησυχούν πολύ. Δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής έως σημερα» λέει σε μήνυμα που έστειλε στη κουβανεζικη κοινότητα της Ελλάδας, ο φίλος του Λουίς Ντάνιελ, Άλεν Βαλντές.

Άλλοι Κουβανοί που πέρασαν κι αυτοί παράνομα στη χώρα, πιθανολογούν ότι το πιο πιθανό είναι το ζευγάρι να βρίσκεται σε κάποιο κατάστημα κράτησης μεταναστών. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο συμπατριωτης τους, Αλεχάντρο Χερναντεζ, εάν έχουν συλληφθεί και έχουν τεθεί υπό κράτηση, τότε εχουν το δικαίωμα επικοινωνίας με τους δικούς τους ανθρώπους.

kouvanoi-athina-13

protothema.gr