Άγρια δολοφονία ομογενούς από την Τήλο: «Το κορίτσι μου παντρεύτηκε τον διάβολο», λέει η μητέρα της στο protothema.gr
2 years, 11 days ago
6

Όταν χώρισαν, ο πρώην σύντροφος της 29χρονης έμενε στο σπίτι τους με άλλη γυναίκα – Η τραγική ιστορία της Ελληνοαμερικανής Ειρήνης που έπεσε νεκρή από τον πρώην σύζυγό της – «Έλεγε πως έπαιρνε τα φάρμακα του και έκανε θεραπεία, όμως δεν το πιστεύω. Έφυγε με άλλη κοπέλα, αλλά συνέχισε να της κάνει την ζωή μαρτύριο, ήταν τρελός»

Ξεσπάει στο protothema.gr η Σύνθια Σπαντοπανάγος, μητέρα της 29χρονης ομογενούς Ειρήνης, που το περασμένο Σάββατο βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της από τον πρώην σύζυγο της.

Όπως αναφέρει, από την ημέρα που χώρισε με τον πρώην σύζυγό της, η 29χρονη είχε πάρει το 17μηνών παιδί της και ζούσε μαζί με τους γονείς της: «Το παιδί μου τον φοβόταν. Της έκανε την ζωή κόλαση. Τον γνώριζε πέντε χρόνια όμως παντρεμένοι με πολιτικό γάμο έμειναν τα δύο. Ήθελαν να παντρευτούν στις Μπαχάμες αλλά τους πρόλαβε ο covid. Δεν μου είχε πει ποτέ αν την είχε χτυπήσει, ωστόσο της έκανε ψυχολογικό πόλεμο. Για τον λόγο αυτό μόλις χώρισαν ήρθε κι έμεινε μαζί μας. Ήθελε το μωράκι να το μεγαλώσουμε εδώ όλοι μαζί με ηρεμία και αγάπη».

Στο σπίτι που έμενε το νεαρό ζευγάρι εκείνος συνέχισε να ζει με τη νέα του σύντροφο: «Από το σπίτι έφυγε η κόρη μου, αυτός συνέχισε να ζει εκεί με τη νέα κοπέλα. Ακόμα και εκείνη όμως τον έχει καταλάβει κι ήθελε να τον χωρίσει. Ο άνθρωπος αυτός ήταν άρρωστος, έπασχε από σχιζοφρένεια. Έλεγε πως έπαιρνε τα φάρμακα του και έκανε θεραπεία, όμως δεν το πιστεύω. Ακόμα και μετά που έφυγε με την άλλη κοπέλα, εκείνος συνέχισε να της κάνει την ζωή μαρτύριο, ήταν τρελός. Το γνωρίζαμε πως ήταν άρρωστος. Ο ντετέκτιβ που ανέλαβε τις έρευνες μας ενημέρωσε πως ήξερε τι έκανε. Από τα χτυπήματα στα σώματα των κοριτσιών ήξερε πού να χτυπήσει».

Σύμφωνα με την Σύνθια Σπαντοπανάγος ο 34χρονος δεν άργησε να δείξει τον πραγματικό του χαρακτήρα και στη νέα του σύντροφο:  «Εκείνος χάλασε την οικογένειά  του όταν γνώρισε τη νέα κοπέλα. Μάλιστα δεν ήθελε η κόρη μου να φτιάξει και να συνεχίσει την ζωή της. Και η κοπέλα που ήταν μαζί του είχε καταλάβει τον χαρακτήρα του και ήθελε να τον χωρίσει. Τα είχε πει στην κόρη μου. Την ημέρα της δολοφονίας η κοπέλα είχε καλέσει την κόρη μου στο σπίτι, την ώρα που εκείνος έλειπε. Ήθελε να την ενημερώσει για ένα τηλεφώνημα που είχε αυτός με τον δικηγόρο του. Στο τηλέφωνο αυτός κατηγορούσε το παιδί μου και μιλούσε άσχημα. Η κοπέλα κατάλαβε την αδικία και ήταν έτοιμη να τον παρατήσει.

Μάλιστα ήθελε να βοηθήσει την Ειρήνη να πάρει ό,τι δικαιούνταν για το παιδί της. Αυτός κορόιδευε και το κορίτσι αυτό. Η κόρη μου δεν είχε καμία σχέση μαζί της. Όταν τα έφτιαξαν, της έλεγε ψέμματα πως ήταν χωρισμένος και άλλα πολλά και το κορίτσι τον πίστεψε. Δυστυχώς την ημέρα εκείνη εκείνος γύρισε στο σπίτι και τις βρήκε στο σπίτι να μιλάνε. Τρελάθηκε και άρχισε να τις χτυπά και να τις μαχαιρώνει. Στο τέλος αυτός κρεμάστηκε».

Η 29χρονη αν και με τον φόβο του, είχε καταφέρει να γυρίσει σελίδα στη ζωή της: «Ήταν μια σπουδαία και εξαιρετική μανούλα. Είχε γνωρίσει μάλιστα κι ένα νέο παλικάρι που δεν του είχε πει τίποτα για τα προβλήματα που είχε με τον άλλον. Ήθελε να τον κρατάει μακριά. Χθες που του είπα όλη την αλήθεια μου έλεγε συνέχεια πως αν του τα έλεγε θα έκανε τα πάντα για να την βοηθήσει. Μόνο που εκείνη φοβόταν να του μιλήσει για να μην του κάνει ο άλλος κακό. Είχαν μάθει πως την παρακολουθούσε».

Όλες αυτές τις ημέρες όλοι όσοι μαθαίνουν για τον τραγικό θάνατο της Ειρήνης προσπαθούν να επικοινωνήσουν με την οικογένεια:  «Έκανα δέκα χρόνια για να αποκτήσω παιδί. Δυσκολεύτηκα αλλά ο Θεός μου έστειλε έναν άγγελο, την Ειρήνη. Την μεγαλώσαμε Ελληνίδα. Το παιδί μου ήταν ένα εξαιρετικό πλάσμα που όλοι την αγαπούσαν και την ήθελαν στην παρέα τους. Από την ημέρα που έγινε το κακό κανένας δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε μ’ αυτό τον τρόπο. Έχουν επικοινωνήσει όλοι μαζί μου. Ακόμα και η δασκάλα της από την 1η δημοτικού, οι φίλες της από το γυμναστήριο, συμμαθητές της που έμαθαν από τις ειδήσεις τα μαντάτα. Όλοι έχουν ενδιαφερθεί και θέλουν να βοηθήσουν την μικρή Αλέσια. Την μικρή την λένε Αλέσια- Μαρί θα το αλλάξουμε όταν βαφτιστεί θα την πούμε Αλέσια – Ειρήνη και το παιδί θα έχει το επίθετό μας πια».

Η κηδεία της 29χρονης έχει προγραμματιστεί για αύριο στην ενορία του Αγίου Παύλου.