Αλεξανδρούπολη: Έχω την επιμέλεια του παιδιού από 12 μηνών, λέει η γυναίκα που ζευγάρι κατηγορεί ότι άρπαξε το μωρό τους
1 year, 5 months ago
6

Νέες πληροφορίες που ρίχνουν φως στη μυστηριώδη υπόθεση με το παιδί που φέρεται να πήρε μία γυναίκα από τους γονείς του στην Αλεξανδρούπολη, έρχονται στην επιφάνεια μετά το σάλο που δημιουργήθηκε μιας και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πώς δυο γονείς άφησαν να τους πάρει το παιδί τους η «νονά» του.

Η υπόθεση ξεκινά από το 2016 όταν το 7,5 ετών σήμερα κοριτσάκι ήταν 12 μηνών και εγκαταλείφθηκε από τους βιολογικούς του γονείς οι οποίοι αδυνατούσαν να το μεγαλώσουν. Το παιδί από τότε μεγαλώνει με τη γυναίκα η οποία δεν είναι η νονά του αλλά η μητέρα της είχε κάποιες σχέσεις με τους δυο γονείς που άφησαν το παιδί τους.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά, οι δυο γονείς απευθύνθηκαν στην δικαιοσύνη ισχυριζόμενοι ότι η γυναίκα με την οποία είχαν συμφωνήσει αρχικά να υιοθετήσει το παιδί τους το άρπαξε και δεν τους το έδινε. Όπως όμως είπε στο protothema.gr η δικηγόρος της γυναίκας κυρία Γεωργία Ζώη η εντολέας της έχει αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα για την κατηγορία της αρπαγής, και επισήμανε ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που έχουν παραχωρήσει στην εντολέα της την επιμέλεια του παιδιού.

Συγκεκριμένα η κυρία Ζώη ανέφερε προς διαλεύκανση της υπόθεσης ότι: «Στην υπόθεση αυτή μιλάμε για ένα ανήλικο παιδί το οποίο έχει στιγματιστεί στην μικρή κοινωνία της Αλεξανδρούπολης και επίσης η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης όπου αναμένουμε την δικαστική απόφαση προς διαλεύκανση όλων των αμφιβολιών. Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι η εντολέας μου δεν είναι η νονά του παιδιού.

Δεύτερον έχει την επιμέλειά του εδώ και 6,5 χρόνια με δικαστικές αποφάσεις. Και τρίτον υπάρχει αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα υπέρ της πελάτισσάς μου για το αδίκημα της αρπαγής. Ενώ υπάρχει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του πατέρα για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση της εντολέας μου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας, ο οποίος ήταν επαγγελματίας οπλίτης όταν καταδικάστηκε, συμφώνησε με τη σύζυγό του να δώσουν για υιοθεσία το παιδί τους στην γυναίκα η οποία το μεγαλώνει σήμερα. Οι δυο γονείς έχουν άλλα τέσσερα παιδιά αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες όσο έμεναν στην Αλεξανδρούπολη είχαν κληθεί κοινωνικές υπηρεσίες για να εξετάσουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών ενώ είχε γίνει και εισαγγελική έρευνα για τους δυο γονείς.

Η γυναίκα, που εμφανίστηκε αρχικά ως νονά αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, με ασφαλιστικά μέτρα πήρε την επιμέλεια του παιδιού από όταν εκείνο ήταν 12 μηνών ενώ κατέθεσε και αίτηση υιοθεσίας η οποία θα εκδικαστεί. Η πιο πρόσφατη δικαστική απόφαση για την επιμέλεια εκδόθηκε το 2021 ενώ από 12 μηνών το 7,5 ετών σήμερα παιδί ζει και μεγαλώνει με την γυναίκα που έχει εξασφαλίσει την επιμέλειά του.

protothema.gr