«Αν διασωληνωθείς οι πιθανότητες είναι να πεθάνεις»
2 years, 3 months ago
6

Δήλωση Πλέυρη: «Αν διασωληνωθείς οι πιθανότητες είναι να πεθάνεις»

 

Για τις αλλαγές στο πιστοποιητικό νόσησης, μετά την μείωση του διαστήματος από την 2η στην 3η δόση εμβολίου, μίλησε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

«Στο  πιστοποιητικό νόσησης θα υπάρξουν αλλαγές, με προσαρμογή στα νέα δεδομένα, υπάρχουν και τεχνικής φύσεως θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν για κάποιον που είναι στο 4μηνο, 5μηνο και θα πρέπει να προγραμματίσει τον εμβολιασμό του», είπε ο κ. Πλεύρης.

Παράλληλα, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανέφερε ότι «θα μας απασχολήσει στο Συμβούλιο των Υπ. Υγείας της ΕΕ τις επόμενες ημέρες το εάν θα θεωρείται ως πλήρως εμβολιασμένος αυτός που έχει κάνει την τρίτη δόση και όχι αυτός που θα έχει κάνει τις δύο δόσεις. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε παράλληλα ό,τι αν αλλάξει ο χρόνος του πιστοποιητικού νόσησης και να ακολουθήσει το τρίμηνο για την τρίτη δόση, θα πρέπει να έχει τον χρόνο ο πολίτης, με βάση και τα διαθέσιμα ραντεβού να κάνει το εμβόλιο και να μην έχει πρόβλημα».

Μάλιστα, όπως είπε, η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου μετά την πάροδο 3 μηνών από την δεύτερη δόση άνοιξε αργά το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι τις 10:00 του Σαββάτου είχαν κλειστεί σχεδόν 200.000 ραντεβού για την τρίτη δόση, ενώ χθες κλείστηκαν ακόμη 8.300 ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου σε πολίτες 60 ετών και άνω.

 

«Η προσέλευση για εμβολιασμούς είναι πολύ μεγάλη, έχουν ανοίξει πάνω από 2 εκατομμύρια ΑΜΚΑ για την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ έχουν αυξηθεί σημαντικά και τα ραντεβού για την πρώτη δόση», είπε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Self test για όλους πριν τα Χριστούγεννα

«Από την Δευτέρα και όλη την άλλη εβδομάδα, όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, μπορούν να πάρουν δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία, τους παρακαλούμε να το κάνουν και οι ανεμβολίαστοι, για να δούμε στο τέλος της εβδομάδας αυτής, που θα μένουν 15 ημέρες για τα Χριστούγεννα, μια εικόνα κοντά στην πραγματική κατάσταση που υπάρχει στην κοινωνία, αυξάνοντας από 600.000 σε αρκετά εκατομμύρια τα test. Στόχος είναι και να προλάβουν να κάνουν την καραντίνα τους όσοι είναι θετικοί και να κάνουν Χριστούγεννα, αλλά και να σταματήσει η διασπορά στην κοινότητα», είπε ο κ. Πλεύρης.

«Συστήνουμε πριν τα ρεβεγιόν να κάνουν όλοι οι εμβολιασμένοι ένα τεστ, σε κλειστούς χώρους άλλωστε δεν μπορούν να μπουν ανεμβολίαστοι. Αλλά και πάλι μετά τις Εορτές πάλι θα υπάρχει ένα δωρεάν self test για όλους, εμβολιασμένους και μη, για να δούμε την εικόνα μετά την εορταστική περίοδο», πρόσθεσε.

 

«Αν διασωληνωθείς οι πιθανότητες είναι να πεθάνεις»

Αναφορικά με τη διασωλήνωσή του ανέφερε, «Η εμπειρία της διασωλήνωσης είναι βιωματική. Εγώ που την έχω περάσει, δεν μπορώ και εξοργίζομαι όταν ακούω “και τι έγινε, ακόμη και αν διασωληνωθώ, είμαι νέος…”. Αν διασωληνωθείς, οι (ενν. περισσότερες) πιθανότητες είναι να πεθάνεις».

 

enimerotiko.gr