Αναγνωρίστηκε πρόσφυγας ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα
3 years, 1 month ago
6

Ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 26 χρόνια, αναγνωρίστηκε πρόσφυγας από την Επιτροπή Ασύλου. Ο Τζαβέντ Ασλάμ, είχε κατηγορηθεί για διακίνηση μεταναστών από την πακιστανική δικαιοσύνη και είχε εκδοθεί σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol ενώ ήταν σε «πόλεμο» με τον τέως πρόξενο της χώρας του στην Αθήνα.

Για πρώτη φορά συνελήφθη στις 6 Δεκεμβρίου του 2006 από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα της Interpol μετά από αίτημα της πακιστανικής κυβέρνησης και της αρμόδιας πακιστανικής εισαγγελικής αρχής, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείτο για παράνομη μετανάστευσης και λαθραία διακίνηση ανθρώπων.

Όμως, στην συνέχεια η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε ομόφωνα το αίτημα των πακιστανικών αρχών για την έκδοση του Τζαβέντ Ασλάμ στην πατρίδα του, με το σκεπτικό ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται και εκζητείται. Τον Μάιο του 2012, συλλαμβάνεται και πάλι μετά από ένταλμα των πακιστανικών και πάλι αρχών για την ίδια υπόθεση. Κατέθεσε όμως αίτημα για πολιτικό άσυλο και έγινε δεκτό.

Υπενθυμίζεται ότι έχει καταθέσεις ως μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Τώρα, η τριμελής Επιτροπή Ασύλου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναγνώρισε πρόσφυγα τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας «Η Ενότητα» στην Ελλάδα Τζαβέντ Ασλάμ.