Ανατίναξαν το ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο – Οι δράστες είχαν ντυθεί γιατροί
1 year, 8 months ago
6

Ακινητοποίησαν τον υπάλληλο security με την απειλή όπλου και μπήκαν στο νοσοκομείο   – Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση – Εκρηξη τα ξημερώματα και στη ΔΟΥ Αμαρουσίου

Πανικός προκλήθηκε τα ξημερώματα στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο από έκρηξη σε ΑΤΜ.

Άγνωστοι δράστες, ντυμένοι γιατροί (ο ένας είχε βάλει μάλιστα στολή υψηλής προστασίας για Covid), με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον υπάλληλο security, μετέβησαν στον χώρο όπου υπάρχει το ΑΤΜ και με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο προκάλεσαν έκρηξη.

Από την έκρηξη, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έγινε με τη χρήση αερίου, σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές στον χώρο εισόδου του νοσοκομείου όπου βρισκόταν το ΑΤΜ.

Επίσης από την έκρηξη καταστράφηκαν και τα χαρτονομίσματα, με αποτέλεσμα οι δράστες να φύγουν χωρίς λεία.

Ανατίναξαν το ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες πιθανότατα ήταν τέσσερις στον αριθμό και ανάμεσά τους υπήρχε μία γυναίκα, ενώ γυναίκα ήταν και η φύλακας του νοσοκομείου που απείλησαν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, οι δράστες επέλεξαν το συγκεκριμένο ΑΤΜ καθώς θεώρησαν πως επειδή βρισκόταν σε νοσοκομείο ίσως και να είχε περισσότερα χρήματα. Μάλιστα η σφοδρότητα της έκρηξης εξηγείται από το γεγονός πως οι δράστες ήταν μάλλον γνώστες των ΑΤΜ και ήξεραν πως το συγκεκριμένο ήταν τελευταίας τεχνολογίας με μεγαλύτερη θωράκιση γι’ αυτό και χρησιμοποίησαν περισσότερο αέριο. Τέλος, μέχρι στιγμής θεωρείται πως οι δράστες αποτελούν ομάδα με παρελθόν στα χτυπήματα σε ΑΤΜ.

Πλεύρης: Εγκληματική και τρομοκρατική η επίθεση

Κλείσιμο

Ο υπουργός Υγείας ο οποίος επισκέφτηκε το νοσοκομείο, ανέφερε πως υπήρξε μία εκτεταμένη καταστροφη, ενώ όπως τόνισε οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί εντός της ίδιας ημέρας.

Ο υπουργός μίλησε για μία εγκληματική και τρομοκρατική ενέργεια, ενώ επισήμανε πως προέχει πάνω απ΄όλα η ανθρώπινη ζωή και οι εργαζόμενοι.

«Μέτρα για την ασφάλεια των νοσοκομείων υπάρχουν, ωστόσο η φύλαξη τους γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο. Η έκρηξη μέσα στο νοσοκομείο θεωρείται από μόνη της επικίνδυνη γιατί υπάρχουν ασθενείς.Το βασικό είναι να επέλθει ηρεμία στους εργαζόμενους που είδαν στο χώρο τους να γίνεται μία επίθεση», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.

Δείτε φωτογραφίες

sismanmoglio_in__1_
sismanmoglio_in__2_
ekrixi_sismanogleio3
ekrixi_sismanogleio2
ekrixi_sismanogleio
sismanmoglio_in__1_
sismanmoglio_in__2_
ekrixi_sismanogleio3
ekrixi_sismanogleio2
ekrixi_sismanogleio

Εν τω μεταξύ, στις 4 τα ξημερώματα, έκρηξη σημειώθηκε και στο κτίριο όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Αμαρουσίου στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Πλαταιών. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα δύο συμβάντα δεν συνδέονται μεταξύ τους. Στη ΔΟΥ εξετάζεται αν χρησιμοποιήθηκε δυναμίτιδα, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα πρόκειται για «πιο αναβαθμισμένη περίπτωση μπαχαλάκηδων».

ekrixi_DOY_marousi2
ekrixi_DOY_marousi_art

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών των ΤΕΕΜ και της Αστυνομίας που διεξάγουν έρευνα στο κτίριο.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στην τζαμαρία του πρώτου ορόφου.