Ανατροπή: Δε βιάστηκε το 5μηνο βρέφος στην Κύπρο
1 year, 1 month ago
6

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης σημείωσε πως “από την πρώτη στιγμή είπα ότι δεν είναι βιασμός”, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η αξιοπιστία της ιατροδικαστικής ομάδας που εξέτασε το παιδί, έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Παράλληλα, ο κ. Ματσάκης σημείωσε ότι το παιδί έπρεπε να εξεταστεί και από άλλους γιατρούς, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του με τις δημόσιες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων επί του θέματος.

Σημειώνεται πως ο διευθυντής του Μακάρειου ανέφερε στον «Φιλελεύθερο» ότι το 5μηνο βρέφος δεν βιάστηκε, αλλά «κάτι άλλο συνέβη».

Σε χθεσινές δηλώσεις του ωστόσο, ο βοηθός διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για τον βιασμό, σημειώνοντας μάλιστα ότι «στα 32 χρόνια της καριέρας του δεν έχει δει ποτέ τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τόσο μικρή ηλικία». Ο κ. Τσιβιτανίδης ανέφερε επίσης ότι διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της κλειδερεκτομής, το οποίο όμως αποκλείστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία, βάσει της αναφοράς του κ. Τσιβιτανίδη, προχώρησε χθες στη σύλληψη του πατέρα του παιδιού, ο οποίος ανακρινόμενος αρνήθηκε ότι προέβη στην πράξη αυτή.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή», Αναστασία Παπαδοπούλου, χαρακτήρισε ανευθυνότητα τις δημόσιες τοποθετήσεις για ένα περιστατικό το οποίο είναι υπό διερεύνηση. Όπως ανέφερε «αυτό μπορεί να κάνει ζημιά στην οικογένεια, ενώ με αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως να κατευθύνουμε την κοινή γνώμη».

Πηγή: Politis.com.cy