«Ανεβάζει» στα ύψη το Χαμόγελο του Παιδιού
10 months, 9 days ago
6

113 κορυφές της Ελλάδας έβαλε στόχο να κατακτήσει ο Φώτης Θεοχάρης για να στηρίξει τα παιδιά στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που ένας ορειβάτης αποπειράται να σκαρφαλώσει στα ψηλότερα βουνά της χώρας μέσα στο διάστημα ενός έτους. Για τον τολμηρό Φώτη Θεοχάρη το ταξίδι ξεκίνησε στις 19 Οκτωβρίου 2018. Με το σύνθημα  #Smile Climb, ο 27χρονος ορειβάτης θα προσπαθήσει να υλοποιήσει αυτό το εγχείρημα με μοναδικό στόχο να εμπνεύσει παιδιά και νέους ανθρώπους ότι παρά τα εμπόδια που συναντούν στη ζωή τους, όλα είναι κατορθωτά αρκεί να έχεις πείσμα και δύναμη. «Η ζωή είναι σαν το βουνό. Τόσο δύσβατο, τόσο δύσκολο να το ανέβεις, πολλές φορές θες να τα παρατήσεις αλλά η ικανοποίηση που παίρνεις όταν τα καταφέρνεις στο τέλος είναι ανεπανάληπτη», τονίζει, μιλώντας στο iefimerida.gr ο Φώτης Θεοχάρης. 

Αν και αστυνομικός στο επάγγελμα, ο ίδιος αγάπησε την ορειβασία και έκτοτε αποφάσισε να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις περιηγήσεις του στα βουνά. «Πάντα ήθελα να νιώθω ότι συνεισφέρω στην κοινωνία και γι’ αυτό τον λόγο πάντα αφιερώνω τις περιπλάνησεις μου σε κάποια ομάδα. Αυτή την φορά, θέλω να διαδώσω το μήνυμα ότι όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μεγαλώνουν με ασφάλεια και υγεία μέσα από την άθληση», υπογραμμίζει ο κύριος Θεοχάρης.

Η σκέψη για αυτή την μοναδική πρωτοβουλία γεννήθηκε σε ένα ταξίδι του στο Νεπάλ. Αναλογίστηκε πως μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά στο Χαμόγελο του Παιδιού και κατέληξε στο ότι κάθε φορά που εκείνος θα κατακτά τις βουνοκορφές, θα ενημερώνει μέσα απο φωτογραφίες τους ακόλουθους του στο Facebook για το πού βρίσκεται και αυτομάτως θα τους προσκαλεί να κάνουν κάποια δωρεά στο site του Χαμόγελου του Παιδιού.