Ανοιχτά τις Κυριακές μετά τα Jumbo και τα καταστήματα στο Mac Arthour Glen – Σφοδρές αντιδράσεις
1 month, 30 days ago
6

Δεν έχουν κοπάσει ακόμα οι αντιδράσεις από το άνοιγμα των καταστημάτων Jumbo όλες τις Κυριακές του χρόνου σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Στις αντιδράσεις αυτές έρχεται να προστεθεί και η υπουργική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης να ανοίγει το εκπτωτικό χωριό Mac Arthur Glen όλες τις Κυριακές μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου.

Το «ξήλωμα» της κυριακάτικης αργίας είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς πολλές εταιρείες, πατώντας σε παραθυράκια του νόμου προσανατολίζονται στο άνοιγμα των καταστημάτων τους και την Κυριακή.

Πριν από λίγες μέρες η αλυσίδα καταστημάτων Jumbo ανακοίνωσε την απόφασή της να λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου στα υποκατάστημά της σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Σήμερα ήρθε στο φως απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία προβλέπει την λειτουργία του εκπτωτικού χωριού Mac Arthour Glen στα Σπάτα τις Κυριακές. Συγκεκριμένα, με βάση την υπουργική απόφαση το Εκπτωτικό Χωριό θα μπορεί να είναι ανοικτό τις

Κυριακές από τον Μάιο μέχρι το Νοέμβριο με το αιτιολογικό που υπάρχει στο ΦΕΚ της 13ης Δεκεμβρίου ότι το Εκπτωτικό Χωριό, όπως γράφει, «είναι δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα». Πρόκειται, μάλιστα για επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης του Γιάννη Δραγασάκη, καθώς αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Τι λέει ο πρέδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων στο Dikaiologitika News

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), Θέμης Γρηγοριάδης μετέφερε στο Dikaiologitika News ένα κλίμα έντονης οργής στους κόλπους των εμπορουπαλλήλων. Όπως μας είπε: : « Είναι μια απαράδεκτη φωτογραφική διάταξη που ήρθε κυριολεκτικά νύχτα στις 13 Δεκεμβρίου.

Η απίστευτη δικαιολογία για το άνοιγμα όλες τις Κυριακές είναι ότι η περιοχή έχει πολύ επισκεψιμότητα κι ότι ο κόσμος πηγαίνει δήθεν να δει τα …ζωάκια στο Αττικό Πάρκο κι έτσι αυξάνεται η επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις της κυβέρνησης- εδώ και 2 μήνες κάνει ο, τι μπορεί για να ξηλώσει την αργία της Κυριακής και κάθε εργασιακό δικαίωμα των εμπορουπαλλήλων. Είδαμε όλοι τι έγινε με το Jumbo που προχωρά σε άνοιγμα των καταστημάτων του σε Πρέβεζα και Κατερίνη όλες τις Κυριακές.

Νωρίτερα, τον Οκτώβριο ο αναπτυξιακός νόμος του Άδωνι έβαλε και τις αποθήκες των super market να δουλεύουν τις 8 Κυριακές του χρόνου, κατά τις οποίες άνοιγαν μόνο τα super market. Οι αποθήκες τί χρειάζονταν αλήθεια; Αυτό που θέλει η κυβέρνηση είναι ο εμπορουπάλληλος να χάσει το δικαίωμα του στην ξεκούραση και στην Κυριακάτικη αργία.

Την ίδια ώρα τα μικρά μαγαζιά θα οδηγηθούν στον θάνατο. Όλος ο τζίρος θα γίνεται στα μεγάλα πολυκαταστήματα- αυτά και μόνο, ευνοεί το άνοιγμα των μεγάλων καταστημάτων τις Κυριακές.Θα απαντήσουμε πολύ άμεσα και μαζικά οι εμποροϋπάλληλοι με μεγάλες κινητοποιήσεις».

Δείτε παρακάτω το ΦΕΚ με την απόφαση

ΕΚΠΤΩΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ