Αντιδράσεις για τον άνδρα με τη βερμούδα και τις σαγιονάρες στο Προεδρικό Μέγαρο – Ποιος είναι και τι απαντά
1 year, 9 months ago
6

«Να που μετά από σχεδόν 50 χρόνια υπηρέτης της τέχνης έγινα διάσημος για μια παντόφλα».

Αντιδράσεις στα social media προκάλεσε η φωτογραφία ενός άνδρα στην 48η Επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος εμφανίστηκε με βερμούδα και σαγιονάρες, με πολλούς χρήστες των social media να κάνουν λόγο για «ενδυματολογική επιλογή που προσέβαλε τον θεσμό».

Ο άνδρας αυτός είναι ο Ιωάννης Στρατάκης, βιολιστής της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο facebook, τόνισε μεταξύ άλλων πως «μετά από σχεδόν 50 χρόνια υπηρέτης της τέχνης έγινα διάσημος για μια παντόφλα».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Είδες που τελικά κανείς δεν γνωρίζει την τύχη του!

Για τα ψιλά γράμματα:

1) Δεν υπήρξα προσκεκλημένος στην εορτή της αποκαταστάσεως

2) Ήλθα πράγματι από την παραλία απ’ ευθείας στην (εργολαβική) εργασία μου, με οδικό ταξίδι 1,5 ώρας μέσα στην ντάλα για να είμαι στην ώρα μου

3) Δεν θα φόραγα το (κατά τα άλλα όμορφο) κοστούμι εργασίας διότι είναι από χονδρό χειμερινό υφασμα και κοντά στα 60 μου δεν αντέχω και πολύ την ζέστη και την υγρασία. Άλλωστε αν το φόραγα από πριν ίσως να τσαλακωνόταν από τον ιδρώτα.

4) Όταν φθάσαμε δεν είχε κανείς σκεφθεί ότι μπορεί να διψάμε. Μετά από ώρα έφεραν νερό. Δυστυχώς το εναπόθεσαν στην νοτιοανατολική πλευρά του κήπου, ίσως 1+ χιλιόμετρο μακρυά από τα καμαρίνια των «εργατών». Εκείνη την πορεία προς το νερο κατέγραψε ο φακός, ώρα που ο κόσμος -πλην ελαχίστων- δεν είχα ακόμη δεχθεί επισκέπτες. Θα έβγαινα να αγοράσω νεράκι απ’ έξω, αλλά για λόγους ασφαλείας τα ΑΔΤ μας κρατούσε η ασφάλεια εισόδου, άρα δεν μπορούσα ούτε να βγω ούτε να ξαναμπώ.

5) Σήμερα το πρωΐ διαπίστωσα πως μοιάζω με γνωστό δημοσιογράφο-συντάκτη επίσης γνωστής εφημερίδας, που ο άνθρωπος βρήκε τον μπελά του (εκτός το δικό μου σοκ)

6) Λυπούμαι που έγινα αφορμή για τόση ταραχή, δικαιολογημένη μερικώς εάν κανείς δεν γνωρίζει πως η φωτογραφία ελήφθη αρκετά πριν την έναρξη της εκδηλώσεως.

7) Λυπούμαι επίσης που έγινα αφορμή να χυθεί τόσο λεκτικό δηλητήριο στο διαδίκτυο.

Μην ανησυχείτε όμως, τα κοστούμια μου είναι υπεράριθμα και δεν οδηγείς με λουστρίνια, αλλά τα φέρνεις μαζί και ντύνεσαι όταν πρέπει όπως πρέπει.

Α! και κάτι άλλο, την Δημοκρατία δεν την κάνουν τα ρούχα. Ρωτήστε τον Κλεισθένη και τον Περικλή για το ποια μάρκα κοστούμια προτιμούσαν. Εγώ είμαι πιο κοντά με την σαγιονάρα… Και όχι, δεν πήγα να κάνω κάποια πολιτική δήλωση ή πρόταση. Είμαι μικρός και ικανοποιημένος».

Ορισμένες από τις αντιδράσεις στο Twitter