Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό: Θέμα ημερών οι ανακοινώσεις – Ποιες αλλαγές ετοιμάζει ο Μητσοτάκης
3 years, 3 months ago
6

Θέμα ημερών ή και ωρών φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πια πλήρη εικόνα για το πως αποτυπώθηκε στην κυβερνητική λειτουργία η διαχείριση των κρίσεων στη διάρκεια του 2020

Θέμα ημερών ή και ωρών φαίνεται πως είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πια πλήρη εικόνα για το πως αποτυπώθηκε στην κυβερνητική λειτουργία η διαχείριση των κρίσεων στη διάρκεια του 2020.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, είναι θέμα ελάχιστων εικοσιτετράωρων οι ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα. Αν εξαιρέσουμε την αυριανή μέρα, που είναι Κυριακή, από Δευτέρα, η κλεψύδρα θα αδειάζει επικίνδυνα για την ανακοίνωση των νέων προσώπων.

Οι πληροφορίες, οι οποίες βγαίνουν από Μέγαρο Μαξίμου με… το σταγονόμετρο, λένε ότι ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, με τον Πρωθυπουργό να θέλει να λύσει πιθανές δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί δημιουργηθεί στην εποχή του κοροναϊού.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, πρόσωπα που βρίσκονται σήμερα στο κυβερνητικό σχήμα θα δουν την πόρτα της εξόδου, ενώ άλλα που δεν είχαμε δει, θα εισέρθουν σε αυτό.

Πρόκειται για έναν ανασχηματισμό, που θα έχει ως στόχο η κυβέρνηση να μπορεί να ανταπεξέλθει στη νέα χρονιά και στις προκλήσεις που αυτή φέρνει μαζί της.

Ώρα αλλαγών, κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες ώρες, σύμφωνα με όσους γνωρίζουν τα πολιτικά δεδομένα, κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες ως προς το ποιους θα αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποσύρει και ποιους θα ρίξει στη «μάχη».

Ο Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι απρόβλεπτος. Όταν όλοι μιλούν για αλλαγές στην κυβέρνηση, αυτός τις αναβάλλει μέχρι να σταματήσουν να μιλούν οι άλλοι.

Ενδεικτικά τα όσα συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι, όπου οι περισσότεροι ορκίζονταν ότι έρχεται ευρεία αλλαγή της κυβέρνησης, τελικά επελέγη η τακτική της μικρής «διόρθωσης» σε συγκεκριμένες θέσεις. Έπειτα ήρθε το δεύτερο κύμα πανδημίας, συνεχίστηκαν και οι τουρκικές προκλήσεις οπότε η αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος θα ήταν αδύνατον να συμβεί χωρίς να προκαλέσει αναταράξεις.

Όμως, αυτή την περίοδο φαίνεται να είναι όλα διαφορετικά. Η μικρή έστω υποχώρηση της πανδημίας και η έναρξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα αποτελούν το «ξέφωτο», τον ουδέτερο πολιτικό χρόνο που αναζητούσε ο πρωθυπουργός για να δείξει ότι γίνεται ένα νέο ξεκίνημα και ότι διορθώνει τις «αστοχίες» των τελευταίων μηνών.

Με δεδομένου, πάντως, ότι μέσα στις γιορτές κάποιοι υπουργοί και υφυπουργοί έδειχναν έτοιμοι για μεγάλες αλλαγές, θεωρείται βέβαιο πως από τη Δευτέρα, θα έχουμε εξελίξεις.

in.gr