Αντώνης Σύκαρης: «Collapse» – Έτσι έχασε τη ζωή του ο σπουδαίος ορειβάτης, το εξήγησε ο γιος του
1 year, 10 months ago
6

Η σορός του Αντώνη Σύκαρη μετά από ένα μήνα προσπαθειών ανασύρθηκε.

Το πώς ακριβώς έχασε τη ζωή του ο σπουδαίος ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης έκανε γνωστό ο γιος του, Γιάννης.

«Μας ζήτησαν χαρτιά για τον επαναπατρισμό. Η σορός του έφτασε πριν από λίγο στο νοσοκομείο της πρωτεύουσας Κατμαντού στο Νεπάλ. Ο πατέρας μου κατέρρευσε όπως μπορεί να καταρρεύσει οποιοσδήποτε ορειβάτης», είπε ο Γιάννης Σύκαρης στο iefimerida.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας του εξαντλήθηκε πάνω στα Ιμαλάια, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή: «Το λένε collapse στην ορειβατική διάλεκτο, η κατάρρευση στα ελληνικά.

Ουσιαστικά είσαι τόσο πολύ κουρασμένος, δεν μπορείς να προχωρήσεις, λες να κοιμηθώ λίγο να ξεκουραστώ και ξεψυχάς. Θα επιστρέψει στην Ελλάδα το πολύ σε τρεις εβδομάδες».

  • Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει η σύζυγός του, Αντώνη Σύκαρη, Καλλιόπη – «Θα ήθελε να «φύγει» σε ένα βουνό»

Η ενημέρωση για την ανάσυρση της σορού του Αντώνη Σύκαρη

Ποιος ήταν ο Αντώνης Σύκαρης

Ο Αντώνης Συκάρης είχε ανέβει με επιτυχία σε 170 κορυφές στο εξωτερικό και είχε πραγματοποιήσει 66 ορειβατικές αποστολές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Ήταν ο μοναδικός Έλληνας που έχει ανέβει σε πέντε από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μ., ενώ έχει σκαρφαλώσει σε 63 κορυφές πάνω από τα 4.000 μ. στις Άλπεις, μεταξύ αυτών: Everest 8.848m, Kanchenjunga 8.586m, Loche 8.516m, Manaslu 8.163m και στην Annapurna 8.091m.

in.gr