Ανύπαντρη μαμά στα 51: οι γονείς μου έλεγαν όχι μέχρι που είδαν το εγγόνι τους
2 years, 4 months ago
6

Η Kelly Clarke, ήξερε πάντα ότι ήθελε να γίνει μαμά αλλά δεν γνώρισε ποτέ τον κατάλληλο άνθρωπο για να κάνει οικογένεια. Έτσι, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα μόνη της,  παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της.

Καθώς πλησίαζε τα 50ά της γενέθλια, πέταξε από την Αγγλία στην Αθήνα και ξεκίνησε τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η εμφύτευση έγινε τον Ιούλιο του 2020 και 12 μέρες αργότερα, ανακάλυψε ότι είναι έγκυος.

Η Kelly καλωσόρισε το κοριτσάκι της που ζύγισε σχεδόν 3,5 κιλά στις 31 Μαρτίου 2021, με καισαρική τομή. Μάλιστα, η 51χρονη γυναίκα ανέφερε ότι οι γονείς της προσπαθούσαν απεγνωσμένα να την πείσουν να μην προχωρήσει με την εξωσωματική γονιμοποίηση, καθώς θεωρούσαν ότι θα δυσκολευτεί να μεγαλώσει ένα παιδί μόνη της, ενώ ανησυχούσαν για τυχόν επιπλοκές λόγω προχωρημένης ηλικίας.

Μετά την γέννηση της εγγονής τους, όμως, άλλαξαν τελείως τη στάση τους. Είναι πολύ υποστηρικτικοί και τρελαίνονται να περνούν χρόνο μαζί της. «Παρά τις αντιρρήσεις τους, μου στέκονται πολύ από τότε που έγινα μαμά. Ειλικρινά, δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτεροι παππούδες, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς αυτούς» εξομολογείται η ευτυχισμένη μαμά.

Η Kelly παραδέχεται ότι η ζωή μιας ανύπαντρη μαμάς δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά δεν μετανιώνει για την επιλογή της.

«Δεν θα πω ψέματα ότι είναι εύκολο να είσαι μονογονέας» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «η κόρη μου είναι ένας άγγελος, είναι το τέλειο μωρό και νιώθω απίστευτα τυχερή που την έχω στη ζωή μου. Όποιος με ξέρει, γνωρίζει πόσο πολύ ήθελα να κάνω παιδί. Νιώθω ευτυχισμένη, κι ας έγινα μαμά στα 51 μου και μάλιστα μόνη».

Πηγή: metro.co.uk