Απαγωγή στο Ντράφι: Πώς αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας – Τα λύτρα που έδωσε η οικογένεια
2 years, 25 days ago
6

Η απαγωγή στο Ντράφι έληξε μετά από δύο μήνες, με την οικογένεια του επιχειρηματία να καταβάλει υπέρογκο ποσό για λύτρα

Μετά από δύο μήνες ομηρίας ο Γιώργος Κυπαρίσσης που είχε απαχθεί στο Ντράφι αφέθηκε ελεύθερος με την οικογένειά του να καταβάλει 800.000 ευρώ σε λίτρα. Η απαγωγή είχε γίνει στις 29 Δεκεμβρίου με τους δράστες να ζητούν αρχικά 2 εκατ.

Ύστερα από δύο μήνες μετά την απαγωγή της 29ης Δεκεμβρίου 2021 τελικά οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς έφτασαν σε αποτέλεσμα και έτσι ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Τατόι. Εκεί οδηγήθηκε από τους απαγωγείς με αυτοκίνητο έχοντας κλειστά μάτια για να μη βλέπει τη διαδρομή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας χρησιμοποίησε ταξί για να μεταβεί σε ένα σημείο από το οποίο θα μπορούσε να ειδοποιήσει την ΕΛΑΣ και τους συγγενείς του ότι αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι καλά στην υγεία του και είναι σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς για όλα όσα έζησε.

Στη ΓΑΔΑ θα εξεταστεί από τους αρμόδιους αξιωματικούς και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της υπόθεσης, δηλαδή η εξιχνίαση προκειμένου οι αρχές να φθάσουν στους απαγωγείς του.

Τα παζάρια για τα λύτρα

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει αρχικά 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατομμύριο. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν από τον αδερφό του επιχειρηματία, ο οποίος κατάφερε να ρίξει το ποσό που ζητούσαν οι δράστες.

Τελικά φαίνεται ότι συμφωνήθηκε ένα μικρότερο ποσό μέχρι που τελικά έγινε η «συμφωνία ελεγχόμενης απελευθέρωσης». Κατά πληροφορίες το τελικο ποσό το οποίο συμφωνήθηκε να δοθεί στους απαγωγείς ήταν 800.000 ευρώ. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα λύτρα δεν δόθηκαν σήμερα χωρίς να διευκρινίζεται το πότε δόθηκαν προσθέτοντας ότι η συμφωνία ήταν να τον αφήσουν στο Τατόι.

in.gr