Απάντηση Αποστολάκη στον Ακάρ: Να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε
5 months, 15 days ago
6

Ως «ρουκέτες για εντυπωσιασμό», δίχως ίχνος σοβαρότητας, χαρακτήρισε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ομότιμού του Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι το Αιγαίο και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία. 

Ο κ. Αποστολάκης κάλεσε τον Τούρκο υπουργό Αμυνας να σοβαρευτεί και υποστήριξε ότι όταν οι αρχές του διεθνούς δικαίου αμφισβητούνται τότε θα πρέπει να προβληματιζόμαστε. 

«Οπως βλέπετε οι δηλώσεις του Ακάρ, παρόλο που είμαστε σε περίοδο που αγωνιζόμαστε να βρούμε τρόπους για να χαμηλώσει η ένταση, μας ξαφνιάζουν με κάτι καινούριο, με πράγματα που δεν βασίζονται στη λογική» ανέφερε αρχικά ο Ελληνας υπουργός Αμυνας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. 

«Η αρχή της Ελλάδος είναι ότι σεβόμαστε το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Οταν οι αρχές αυτές αμφισβητούνται θα πρέπει να προβληματιστούμε» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκης ενώ καταλήγοντας ανέφερε: 

«Θεωρώ ότι δεν μπορώ να δώσω σοβαρότητα σε τέτοιες δηλώσεις. Θα πρέπει να σοβαρευτούν και να ξέρουν τι λένε. Να μην πετάνε ρουκέτες για εντυπωσιασμό».