Απεργία: Παραλύει ολόκληρη η χώρα- Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
2 years, 19 days ago
6

Παραλύει ολόκληρη η χώρα λόγω της 24ης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά της ακρίβειας και των χαμηλών εισοδημάτων.

Στην 24ωρη απεργίατης ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Συνεπώς:

Ακινητοποιημένα  θα παραμείνουν το μετρό, ο ηλεκτρικός, τα τρένα αλλά και ο προαστιακός, ενώ στην απεργία θα συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ. “Χειρόφρενο” τραβούν  και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Κέντρο Αθήνας: Τι  ισχύει για τον Δακτύλιο 

απεργία
Δεν θα ισχύσει για  σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως αναφέρει η Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Δεμένα τα πλοία 

απεργία

Δεμένα θα είναι και τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Ποιοι άλλοι συμμετέχουν στην απεργία 

Στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και το Δημόσιο δηλαδή οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες και δήμους αλλά και τα νοσοκομεία. Αλλά και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  δεν θα εργαστούν  από  τις 12 μ.μ.  έως τις 4.μ.μ. ύστερα από απόφαση της ΕΣΗΕΑ.

enikos.gr